A Fidesz főpolgármester-jelöltje adta át a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának kitüntetését

A Fidesz főpolgármester-jelöltje adta át a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának kitüntetését

A kormány és a Fidesz támogatottsága keményen megzuhant a hozzájuk kapcsolódó pedofilbotrány miatt. Ez után nem volt a legjobb választás olyan jelöltet indítani Budapesten, aki maga is érintett. Az ügy tovább csökkenti Szentkirályi Alexandra esélyeit.

A még most is tartó pedofilbotrányban különös választásnak tűnik éppen azt az embert indítani főpolgármester-jelöltként a júniusi önkormányzati választáson, aki a pedofil, gyermekbántalmazó V. Jánosnak átadta a Bárczy István-díjat 2015-ben – írja a Népszava cikke.

A lap hozzáteszi, hogy nem Szentkirályi Alexandra tett rá javaslatot. Ha Kövér László is aláírja, akkor az eddigi kormányszóvivőt küldi Karácsony ellen a Fidesz. Szentkirályi Alexandra korábban Tarlós István helyettese volt, és a Fidesz volt főpolgármestere javasolta őt jelöltnek még tavaly nyáron.

Fidelitasosból lett fideszes, aztán Tarlós embereként küzdötte be magát a belső körökbe.

Szentkirályi a Fidelitasban kezdte építeni fideszes karrierjét, 23 évesen pedig már bent ült a Fővárosi Közgyűlésben. Tarlós rögtön berakta két fővárosi cég felügyelőbizottságába tagja, egynek pedig egyenesen az elnöke lett. A fideszes főpolgármester később maga mellé vette humán területekért felelős főpolgármester-helyettesnek.

Szentkirályi nem sok vizet zavart a városházán, leginkább két nevezetes ügyéről ismert:

⚫ Egyszer azon bosszankodott, hogy a hajléktalanok kriminalizálása ellen a városháza előtt tüntető civilek miatt nem fért be az Audijával.

⚫ Az Egyesült Arab Emírségekben tárgyaló titokzatos magyar delegáció tagja volt, ami miatt magyarázkodni kényszerült.

Arra hivatkozott, hogy ez volt a nászútjuk Szalay-Bobrovniczky Kristóf NER-es üzeletemberrel, a Fidesz-kormány jelenlegi honvédelmi miniszterével, ezért dubajoztak Habonnyal és Rogánnal.

A harmadik botránya csak most bukott ki:

Szentkirályi Alexandra volt az, aki 2015-ben átadta a főváros által odítélt Bárczy István-díjat a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának.

Tarlós 2019-es bukása után ledobta asszonynevét, és beültették egy kormányszóvivői pozícióba. Tarlós hátszele jót tett neki, és az sem elhanyagolható, hogy a NER egyik befolyásos üzletembere a férje.

A Népszava úgy véli, a Fidesz eleve bukottnak tekinti a fővárost, ezért választottak súlytalan jelöltet. Szentkirályi fiatal nőként jól marketingelhető, és kormányszóvivőként ismerős lehet a szavazóknak. Ennek ellenére nem nagy arcvesztés, ha alulmarad a június 9-i választáson.

A jelöléséről szóló beszédében Szentkirályi nem sokat beszélt Budapestről, de sokat gyurcsányozott, baloldalazott és Karácsonyt ekézte.

(Címlapkép: Szentkirályi Alexandra épp átadja a Bárczy István-díjat a pedofil V. Jánosnak.)