A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos, hogy kirúgták a Magyar Péter-tüntetés református lelkészét

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos, hogy kirúgták a Magyar Péter-tüntetés református lelkészét

A Orbán–Gyurcsány-rendszert kihívó politikus tüntetésén felszólaló Tarr Zoltánt a véleménye miatt rúghatták ki. Menczer Tamás szerint ez teljesen rendben van.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Magyar Péter megdöbbenéssel értesült hétfőn este, hogy a szombati demonstrációjának egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről. A református egyház kötelékéből kilépett lelkész próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél, ezért papíron rendben volt az elbocsátása – írta a felháborító esetről Magyar Péter.

Kirúgni valakit, amiért vállalja a véleményét? A Fidesz szerint jól van ez így!

Jogi aggályt aligha emelhetünk, de súlyos erkölcsi elveket sért és alaptörvény ellenes, ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek.

Mint Magyar rámutatott: Tarr Zoltán egyetlen “bűne” az volt, hogy a Talpra Magyarok Közössége által szervezett szombati százezres megmozduláson civil felszólalóként, református lelkészi mivoltában felemelte szavát az egyház és állam káros összefonódásával és a pedofibotrányban érintett Balog Zoltán fideszes püspökkel szemben.

Magyar Péter szerint nem kell ékesebb bizonyíték egyház és állam kóros és elfogadhatatlan összejátszására, minthogy Tarr Zoltánt már a felszólalását követő első munkanapon elzavarták. A rendszerellenes politikus azt sem zárja ki, hogy egy újabb Balog Zoltán-féle közbenjárás megvalósulásáról van szó.

Magyar Péter felkérdezte a Fidesz kommunikációs igazgatóját

A botrányos esetről Magyar Péter kommentben kérdezte Menczer Tamást, a Fidesz frissen kinevezett kommunikációs igazgatóját, a Külügyminisztérium korábbi államtitkárát, éppen egy olyan poszt alatt, ahol Menczer arról írt, Magyar „a lelkes rajongója”, illetve továbbra is tartja azt a (téves) állítását, hogy Magyar Péter női napszemüveget hord. Menczer néhány óra elteltével adott választ szabadkozva, hogy csak most látta meg Magyar „mai megtisztelő figyelmét”.

"Miért kellene a kormánynak egy olyan emberben megbíznia, aki meg akarja buktatni?!"

fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint tehát jogos kirúgni valakit a véleményéért.

(Fotó: Menczer Tamás, a Fidesz képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án. - MTI/Bruzák Noémi)