A Jobbik felszólítja az Orbán-kormányt, hogy takarítsák el a szovjet elnyomás mementóját a Szabadság térről

A Jobbik felszólítja az Orbán-kormányt, hogy takarítsák el a szovjet elnyomás mementóját a Szabadság térről

Az ellenzéki párt politikusai pénteken fekete fóliával takarták el a Magyarország 45 éves megszállására emlékeztető úgynevezett "szovjet hősi emlékművet". Szerintük gyalázatos, hogy egy ilyen van a Szabadságról elnevezett téren.

Ahogy tavaly, úgy idén is benyújtotta a határozati javaslatát a Jobbik-Konzervatívok, hogy távolítsák el a Szabadság téri szovjet emlékművet, amit a fideszes többség megint elutasított, és napirendre sem vették a javaslatot – számolt be a párt sajtóközleménye az Orbán-kormány hozzáállásáról a Szabadság téri kommunista emlékművel kapcsolatban. „Mivel a kormánypártok ismét semmibe vették javaslatunkat, ezért próbáltuk segíteni nekik, hogyan kellene kezdeni a munkát…” – írták péteki akciójukra utalva.

Pénteken Jobbik-Konzervatívok képviselői letakarták a Szabadság téri szovjet emlékművet, ezzel üzenve a kormánynak: ideje végre eltűntetni azt!

Az akciót követően több mint húsz rendőr érkezett a helyszínre az esemény miatt.

A konzervatív párt szerint gyalázatos, hogy Orbán Viktor néhány nappal az '56-os szabadságharc nemzeti ünnepe előtt éppen egy kommunista diktatúrában, a Kínai Népköztársaságban a kommunista vezetőkkel parolázik és Moszkva politikusainak hajbókol.

Felmerül bennünk a kérdés, hogy mit keres még a magyar asszonyok százezreit megerőszakoló, magyar ártatlan embereket halomra gyilkoló, közel egymillió magyar állampolgárt fogságba hurcoló szovjet katonák emlékműve a szabadságról elnevezett téren?!

Miközben az Európában megvetett és semmibe vett magyar kormányfő folyamatosan szégyent hoz a keleti diktátorokkal, többek között egy háborús bűnössel történő szerepléseivel hazánkra, addig a magyar emberek igazságérzetét bántja az emlékmű, amely a szovjet elnyomás és cinizmus egyik szimbóluma – írták.

A Jobbik-Konzevatívok sokadjára is felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy végre távolítsák el a Szabadság térről a szovjet emlékművet, az ellenzéki pártokat pedig arra kérjik, hogy támogassák a javaslatukat.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)