Jobbik: Szégyen, hogy Orbán Moszkva politikusainak hajbókol pont 1956 évfordulója előtt

Jobbik: Szégyen, hogy Orbán Moszkva politikusainak hajbókol pont 1956 évfordulója előtt

"A szokásos péntek reggeli propagandadózis helyett" a párt rávilágított, a miniszterelnök a kommunista Kínával és a forradalmat relativizáló Putyinnal parolázik pár nappal nemzeti ünnepünk előtt.

Ma elmaradt Orbán Viktor szokásos reggeli Kossuth-rádiós szereplése, ahol rendszeresen leszórja híveinek azokat a hazugságokra építő narratívamorzsákat, amelyeket aztán a propagandistái szajkóznak folyamatosan minden lehetséges csatornán és égetnek bele – közpénzből átjátszott százmilliós hirdetési keretekkel – a magyar választók agyába

– ezzel az erős felütéssel kezdi friss sajtóközleményét a Jobbik-Konzervatívok. Kifejtették: "Ezzel szemben most, három nappal legfontosabb nemzeti ünnepünk előtt, fontos lenne elmondani az igazságot."

"Az igazság pedig az, hogy valahol ott tartunk, ahol az ötvenes években. Mert hogy is hangzik a hír? Valahogy így: A Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség volt tagja, az egykori ifjú kommunista magyar miniszterelnök néhány nappal az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc előtt a kommunista Kínai Népköztársaságba látogatott, ahol más ázsiai diktátorok mellett találkozott a Kínai Kommunista Párt főtitkárával, valamint a Nemzetközi Büntetőbíróság által háborús bűncselekmények miatt körözött orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal."

"Tény az is, hogy a találkozón meglehetősen zavartan viselkedő magyar kormányfő „katonai műveletnek” nevezte az oroszok által Ukrajna ellen indított háborút. Igen, három nappal az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc előtt, amely Moszkva szerint egykori „fasiszták” és „lázadó radikálisok” által kirobbantott felkelés volt csupán, s amelynek leverését és vérbe fojtását az Orbán Viktor által elmondottak alapján csupán „katonai műveletnek” kellene tartanunk" – mutattak rá az ellentmondásra.

A magyar miniszterelnök szó szerint hajbókol Moszkva politikusai előtt. A kérdés, hogy így három nappal nemzeti ünnepünk előtt érhetne-e bennünket, magyarokat ennél nagyobb szégyen?

– tette fel a költői kérdést az ellenzéki párt.

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalást folytat Pekingben 2023. október 17-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)