A háborúra hivatkozva jövő májusig kitolnák a rendeleti kormányzást, Orbán kedvenc műfaját

A háborúra hivatkozva jövő májusig kitolnák a rendeleti kormányzást, Orbán kedvenc műfaját

A NER nem bír leszállni a háborús veszélyhelyzetről.

Jól láthatóan az Orbán-kormány nem bírja elengedni a háborús veszélyhelyzetet. Szokás szerint ezúttal is az igazságügyi miniszter javasolta a meghosszabbításról szóló módosítást - - szúrta ki a 24.hu.

Korábban ez Varga Judit reszortja volt, a Schadl–Völner-ügy miatt kereszttűzbe került „jó miniszter asszony” idén júniusi lemondása után viszont már Tuzson Bence jegyzi az erről szóló javaslatot.

A jelek szerint a Tuzson-féle tervezet már átment az igazságügyi tárca társadalmi egyeztetésén is, így csak idő kérdése, mikor hirdetik ki ismét a háborús veszélyhelyzetet.

Amennyiben az Országgyűlés elfogadja "a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve a humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról és kezeléséről szóló 2022. évi XLII. törvény" módosítását,

a veszélyhelyzetet további 180 nappal, 2024. május 23-ig marad velünk, csakúgy, mint Orbán Viktor kedvenc műfaja, a rendeleti kormányzás.

Mint a lap emlékeztet: a parlament legutóbb május 3-án hatalmazta fel a kormányt a veszélyhelyzet, és a rendeleti kormányzás meghosszabbítására.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (k) a Rheinmetall német hadiipari cég zalaegerszegi harckocsigyárának avatásán 2023. augusztus 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)