A kutya jutalmazása (x)

A kutya jutalmazása (x)

A kutyák családtaggá léptek elő az életünkben, ezért nagyon fontos, hogy szervesen bele tudjanak illeszkedni a hétköznapjainkba. Ehhez az szükséges, hogy értsék az alap vezényszavakat, behívhatóak és szobatiszták legyenek.

Ha mindezeket a feltételeket sikeresen teljesítik, akkor problémamentes lesz az együttélés és nyugodtan mehetünk velük közösségbe, de akár nyaralni, kirándulni is. A jutalomfalatok használata egy remek módszer az állat tanítására, hiszen a pozitív megerősítés nem kelt a kutyában frusztrációt, és elősegíti az eb és a gazdi erős kötődését.

Miért érdemes ezt a módszert alkalmazni?

Egy kedvenc érkezése felborítja a család életét, miközben számtalan új feladatot ró a családtagokra. Etetés, sétáltatás, plusz takarítás, játék és tanítás jár együtt a kutyussal, és a legtöbb esetben a kutyaiskola is elengedhetetlen. A TopDogMarket kínálta ízletes jutalomfalatok között nagyon sokféle terméket találhatunk, ezek mindegyike más és más funkciókra alkalmas.

A kutyaiskolába apró szemű jutalomfalatot vigyél, hiszen nagyon sokra lesz belőle szükséged. Ezzel motiválhatod arra, hogy elvégezze az adott feladatot, ez a módszer pedig sok türelmet és gyakorlást igényel. Amikor kutyasulit keresel kedvenced számára, akkor mindig érdeklődd meg, hogy milyen módszer szerint tanítanak és válaszd azt, ami számodra a legszimpatikusabb. Kerüld azt a tanfolyamot, ahol az állatot büntetik vagy megfélemlítik!

A jutalomfalat beiktatása az étrendbe

Nemcsak a tanítás során használhatsz jutifalatot, hanem nyugodtan adhatsz a kutyádnak soron kívül is belőle. Ezzel is erősítheted a kapcsolatotokat és örömet okozhatsz az állatnak. Egyes termékek a még több rágást serkentik, mások az ösztönökre építenek, célszerű többfélét is vásárolni. Arra azonban figyelni kell, hogy ezek a termékek kiváló minőségűek legyenek, és lehetőség szerint természetes anyagokból készüljenek. Arra is érdemes ügyelni, hogy a jutalomfalatok kalóriatartalma beleszámít a napi étkezésbe, ezért mindenképpen csínján kell velük bánni.

Tréning jutalomfalatok

Remekül megoldott egy feladatot a Blöki? Parancsszavakat gyakorolsz vele? Használj apró szemű tréning jutalomfalatot, ha helyesen sikerült végrehajtania!

Természetes rágcsák

Rágóbotok, rágócsíkok, filék, stickek, szárított húsok, bőrök, egyéb természetes rágcsálnivalók tartoznak ebbe a kategóriába, amiket adhatsz naponta egyszer, két étkezés között. Remek elfoglaltság lesz a kutyád számára, és méretétől függően akár órákra is lekötheti őt.

Rágócsontok

Az ebnek kizárólag kutyáknak gyártott szárított csontot adj, ez ugyanis nem törik szilánkosra, így nem okoz kárt az állat gyomrában és beleiben.

Fogápolás

Ezek a termékek segítenek megtisztítani a fogazatát, megelőzhető vele a fogkő, sőt, a kialakult plakkok ellen is hatásosak. Emellett erősítik az állkapcsot és lefoglalják a kutyust.

A jutalomfalatokat használhatod minden nap kedvenced étrendjébe iktatva, lehetőség szerint keress magas hústartalmú, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag minőségi termékeket.