A legjobb kezekben: Mészáros Lőrinc cége ügyel az ügyészségi épületek biztonságára

A legjobb kezekben: Mészáros Lőrinc cége ügyel az ügyészségi épületek biztonságára

A felcsúti dollármilliárdos biztonsági szolgálatának mindenről tájékoztatnia kell a Központi Nyomozó Főügyészséget.

A Központi Nyomozó Főügyészség öt irodaépületét védi egy őrző-védő cég. A főügyészség honlapján elérhető hivatalos szerződés szerint ez legalább 2016 óta a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft. – írja a Telex.

A céggel még 2016 őszén kötöttek négy évre szerződést, 2020 őszén pedig újabb négy évre meghosszabbították azt. A honlapon nem utal semmi arra, hogy ez a szerződés megszűnt volna, és esetleg más céggel kötöttek volna szerződést azóta.

Mindez azt jelenti, hogy

a Schadl-Völner-ügy nyomozása alatt, 2021-ben és 2022-ben tehát már ez a cég őrizte és védte az ügyészségi épületeket, illetve intézte a portaszolgálatot.

Az öt helyszín: Budapest, Debrecen, Győr, Kaposvár és Szeged.

Nemrég Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, „minket egy külsős őrző-védő szerv véd, akiknek kötelező beírni azt, ha egy külsős ember itt van. Ha bent járt, ki fog derülni. Ha nem járt bent, az is ki fog derülni a nyomozás során”.

A Telex a szerződés alapján azt írja,

a biztonsági szolgálat embere

🔴„a szolgálat ideje alatt bekövetkezett, az őrszolgálat tevékenységével kapcsolatos valamennyi eseményről a Megrendelő képviselőjét, vagy a Megrendelő felelős vezetőjét tájékoztatja, és az eseményeket a Szolgálati naplóban regisztrálja”.

🔴 „a Vállalkozó valamennyi rendkívüli eseményről köteles a rendészeti szerveket és a Megrendelőt vagy annak képviselőjét haladéktalanul értesíteni”.

Ezek alapján tehát a biztonsági szolgálatnak tájékoztatnia kell a Központi Nyomozó Főügyészséget mindenről, és az eseményeket vezetnie is kell egy naplóban.

Így van ez a Központi Nyomozó Főügyészség budapesti székházában, a Könyves Kálmán körút 38. szám alatt is, ahol - amennyiben Magyar Péter felvétele valós eseményeket takar - Rogánék járhattak.

2022-ben vásárolta fel Mészáros egyik cége

A lap emlékeztet: 2022 júniusának végén változás történt a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft.-nél, miután az őrző-védő vállalkozást felvásárolta Magyarország leggazdagabb emberének cége, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt.

A röviden csak Testőr Kft.-ként ismert, az ország egyik legnagyobb biztonságtechnikai cége 2022-ben már 6,7 milliárd forint bevétellel és 145 millió forint nyereséggel zárt. A cég bankokat, irodaházakat, szállodákat és ipari objektumokat is őriz.

(Címlapkép: Balogh Zoltán/MTI)