A lengyeleket dicsérő Trumppal találkozott a lengyel elnök New Yorkban

A lengyeleket dicsérő Trumppal találkozott a lengyel elnök New Yorkban

A republikánus elnökjelölt és exelnök kampánycsapata két "nagyszerű barátként" írta le a politikusok közti viszonyt.

Andrzej Duda lengyel elnök szerdán négyszemközt találkozott Donald Trump korábbi amerikai elnökkel New Yorkban - számolt be az MTI.

A Trump kampánycsapata által, a találkozóról kiadott közlemény szerint a két "nagyszerű barát" megvitatta Duda azon javaslatát, hogy a NATO-országok bruttó hazai termékük, vagyis a GDP legalább 3 százalékát védelmi beruházásokra fordítsák.

"Trump elnök szeretettel emlékezett vissza 2017-es, mérföldkőnek számító lengyelországi útjára, és dicsérte a lengyel népet, amiért szilárdan védi szuverenitását és elkötelezettségét Európa határainak biztonsága iránt minden fenyegetéssel szemben"

- olvasható a közleményben.

Az Egyesült Államok exelnöke nem olyan régen egyébként Orbán Viktorral is találkozott. Magyarország miniszterelnöke a lánya kíséretében ugyancsak amerikai városban egyeztetett a Joe Bident kihívó Trumppal. Az út célja pedig hivatalos magyarázat szerint a magyar-amerikai barátság helyreállítása volt.

(Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetőbíróság tárgyalótermében pere második tárgyalási napján, 2024. április 16-án, amikor folytatódik az esküdtek kiválasztása az ellene indított büntetőeljárásban. MTI/AP/Redux Pictures pool/Mark Peterson)