A PTE életmentő tanfolyamára íratott be több tucat vietnámit Orbán testvérének cége

A PTE életmentő tanfolyamára íratott be több tucat vietnámit Orbán testvérének cége

Az Orbán Áron vezette Multi Shoot Zrt. 2024 elején rendelt alapképzést a Pécsi Tudományegyetemtől, aminek keretében ötven vietnámi állampolgárt íratott be egy kétnapos életmentő tanfolyamra.

Ötven vietnámi állampolgárt íratott be a Pécsi Tudományegyetem életmentő tanfolyamára a Multi Shoot Zrt. 2024 elején. A szerződéseken a miniszterelnök testvérének aláírása is szerepel – írta meg a Népszava egy általuk megszerzett, erről szóló szerződés alapján.

Orbán Viktor testvérének cége még ez év elején rendelt alapképzést az egyetemtől, az úgynevezett Citizen Life Saver alapképzésről szóló szerződést az intézmény kancelláriájának hivatalvezetője és Orbán Áron írta alá. A képzésért a cég csoportonként nettó 30 ezer eurót, vagyis nagyjából 12 millió forintot fizet az egyetemnek.

A lap megkereste Miseta Attilát, a PTE rektorát, ő azonban elmondása szerint nem értesült az említett megállapodásról, így a a kancelláriához fordultak, ahol közölték, hogy a kontraktus valós, és tényleg járt ott két vietnámi csoport, s ezek megkapták a Multi Shoot által megrendelt képzést.

A Népszava azt írja, ez a megállapodás részben érthetővé, részben viszont még súlyosabbá teszi azt a korábban nyilvánosságra hozott hangfelvételt, amelyen Orbán Áron nehezményezi Héjj Dávidnak, a kormányzati egyeztetések koordinálásáért felelős kormánybiztosnak, hogy a magyar hatóságok gátolják vietnámiak vízumkérelmét.

Orbán Áron egy nemrégiben kiszivárgott hangfelvétel szerint arról panaszkodhatott a miniszterelnök egyik intézőjének, hogy a konzulok blokkolják a cége vízumügyeit. Csakhogy neki papíron nincs olyan cége, ami vízumügyekben járna el, a Multi Shoot Zrt.-ben vezérigazgatóként, nem tulajdonosként dolgozik. A fentiek miatt kérdéseket küldtünk a Multi Shoot Zrt.-nek.

(Címlapkép: MTI)