A Tisza Párt jogi lépéseket tesz, választási csalást követhetett el egy váci jelölt

A Tisza Párt jogi lépéseket tesz, választási csalást követhetett el egy váci jelölt

Illegális eszközökkel kampányolhatott, megtévesztő módon visszaélt Dodek Norbert a Magyar Péter-féle párt nevével és logójával.

Dodek Norbert, a Váci Szívvel, illetve a Nép Pártján polgármesterjelöltje Magyar Péter nevével kampányol Vácon – számolt be a Vác.hu.

Az önkormányzati médium azt írja,

Dodek hamisan azt állítja telefonos kampányában, hogy aki rá szavaz, az Magyar Pétert is támogatja.

A portál szerint a Jakab Péter-féle párt jelöltje ezt a valótlan állítást arra alapozza, hogy sikerült egy "szelfit" készítenie a Tisza Párt alelnökével május 18-án, amikor országjáró körútja során Vácra látogatott. A lap szerint a Magyar Péterrel készült közös fotót a szórólapjain is felhasználja, és a párt logóját is feltünteti.

Sem Magyar Péter, sem a Tisza Párt nem támogatja semmilyen szinten Dodek Norbert indulását

– rögzítette a Magyar Péter nevével fémjelzett párt, hozzátéve, "ennek ellenére az általa terjesztett szórólapok és posztok az ellenkezőjét állítják, ami választási csalásnak, megtévesztésnek minősül, ezért a Tisza Párt ki fogja vizsgálni ezt a visszaélést és megteszi a szükséges jogi lépéseket" – közölték.

A hírre hétfőn a jobbikos Tótváradi-Nagy Bence hívta fel a figyelmet: törvénytelen eszközökkel kampányol Dodek Norbert azzal, hogy engedély nélkül a Tisza párt logóját használja szóróanyagain. Tótváradi-Nagy rámutatott, a váci jelölt ezzel azt sugallja, hogy Magyar Péter támogatja őt.

Az esettel az ESTV is foglalkozott riportjában.

(Címkapkép: Magyar Péter és Dodek Norbert közös képe - Facebook)