A TV2 bolondját járatja az állammal, figyelmeztetések ellenére sem hajtja végre a bírósági ítéletet

A TV2 bolondját járatja az állammal, figyelmeztetések ellenére sem hajtja végre a bírósági ítéletet

„A jogerős ítéletet, amivel szemben már semmilyen felülvizsgálati lehetőség nincsen, azt végre kell hajtani. Minden ezzel ellentétes magatartás alkotmányellenes, törvénytelen helytelen” – ismertette Gulyás Gergely miniszter a saját és feltehetően a kormány álláspontját a legutóbbi Kormányinfón a 444 kérdésére.

Az, hogy e triviális és megkérdőjelezhetetlen kérdés a tájékoztatón az asztalra került, a nagy kereskedelmi csatornák közül a TV2 gyakorlata miatt történt. A kormánypárti televízió ugyanis, aminek fő árbevételi forrását évi 10 milliárd forint körüli állami hirdetések jelentik, másfél éve nem hajlandó végrehajtani olyan ítéletet, amelyet Gulyás Gergely a kijelentésében definiált.

A csatornának Juhász Pétertől tizenhatszor kell tizenhat pontban bocsánatot kérnie hajmeresztő hazugságaiért, de ezt a mai napig nem tette meg. Ezért Juhász már második alkalommal indított végrehajtást ellene, amelyről az egykori politikus a saját csatornáján számolt be. A videót a TV2 épülete előtt rögzítette, amelyben beszámolt arról, hogy hiába rendeltek el januárban bírósági végrehajtást is a TV2-vel szemben a bocsánatkérés beolvasásáért, a jogrend nem képes kikényszeríteni az ítélet teljesítését. Félmillió forintra büntették meg ezért a tévét, ám ez nevetséges büntetés a csatorna bevételeihez képest. Mivel azonban továbbra sem továbbra sem hajtja végre az ítéletet, Juhász a csatorna bolgár származású vezetőjének, Pavel Stanchevnek megbírságolását fogja kérni a végrehajtótól.

Juhász Péter szerint ugyanakkor a kormány szabatos véleményének ismeretében a TV2 a magyar kormányt is megalázza. Gulyás miniszternek írt levelében felhívta a figyelmét a kormány azon, korábban óriásplakátokon közzétett üzenetére, amely szerint, ha valaki Magyarországra jön, tiszteletben kell tartania a törvényeinket. A csatorna vezérigazgatója a törvények szabotálásával azonban bolondját járatja az államnak, ezért másokkal együtt megkérte Gulyás Gergelyt is, hogy küldjön Pavel Stoncehvnek emailcímére egy levelet, amelyben a felszólítja a helyes és jogkövető magatartás folytatására.

„Tájékoztatom, hogy a TV2 a mai napig nem hajtotta végre a másfél éve jogerőre emelkedett ítéletben foglaltakat, semmibe veszi Nemzeti Kormányunk akaratát. Pavel Stanchev, a TV2 - az önök szóhasználatával élve - megélhetési bevándorló vezérigazgatója nem csak hogy elvette magyarok munkáját, de cinikusan a markába röhögve nem tartja tiszteletben a törvényeinket. Ezzel véleményem szerint porba alázza azt a kormányzatot, ami pedig nyilvánvalóan rettentően fontosnak tartja ezeket az szempontokat, hiszen egy országot plakátoztak ki ezekkel az üzenetekkel”

– fogalmazott Juhász Péter.

A labda Pavel Stanchevnél és a TV2 mellett most már a kormánynál is pattog. A nyilvánosság szeme a Gulyás Gergelyéken van, mert nagyon nem mindegy, hogy a magyar állam valóban erős, vagy csak az erősség hamis érzetét kelti az állampolgárokban.

Címlapkép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő érkezik a Kormányinfó sajtótájékoztatóra a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 20-án. - MTI/Bruzák Noémi