A bolondját járatják a debreceni szurkolókkal - mégsem lesznek ott a lelátón?

A Loki Szurkolók Egyesülete tegnap az alábbi felhívást tette közzé az Ultras Debrecen Facebook-oldalon:

Tisztelt szurkolótársaink!

Alapvetően a regisztrációs rendszer is értelmetlen, könnyen kicselezhető olyan személyek számára is, akikre hivatkozva egyáltalán bevezették! A DVSC most úgy határozott, hogy az eddig megszokott személyes adatok közül „csak” a nevünket kéri el a soron következő EL-mérkőzésre. Ez a könnyített jegyeladási rendszer egy még kevésbé konzekvens döntés, hisz önmagában a belépőre nyomtatott név semmilyen felelősségre vonásban nem tud segítséget nyújtani az eljáró feleknek.

Mivel a jegyértékesítők kétkednek egy nemzetközi mérkőzésre anonim jegyeladást biztosítani, tartva egy esetleges konfrontálódástól a Rendőrséggel, így a szervezett szurkolói csoportok kénytelenek voltak mások helyett is felelős döntést hozni. Hosszasan mérlegeltük a csütörtöki FK Skonto elleni mérkőzés súlyát, és azt, hogy milyen feltételekkel tudnánk belépni a stadionba. Csapatunk érdekeit szem előtt tartva egy nehéz döntés született, miszerint - sokak örömére - az Ultras Debrecen erre a mérkőzésre visszatér a Nagyerdei Stadionba és teljes mellszélességgel támogatjuk a fiúkat!

Kérjük a táborral szimpatizálókat, akik velünk szolidálva eddig a bojkott mellett döntöttek, váltsák meg jegyeiket és buzdítsuk együtt győzelemre a Lokit!

A debreceni szervezett szurkolói csoportok,

Loki Szurkolók Egyesülete

A hírt örömmel fogadták a szurkolók és a csapat is, ám fordulat állt be az ügyben: a klub módosította a jegyvásárlás feltételeit, és úgy határoztak, hogy a név mellett a születési dátumot is meg kell adni.

A DVSC részéről Csubák Zoltán sajtófőnök a Civishírnek nyilatkozva elmondta: a rendőrség többször is telefonált a klubhoz, és követelte, hogy több adatot kérjenek el a szurkolóktól. A rendőrség emellett azt is tanácsolja, hogy mindenki hozza magával a szurkolói kártyáját...

A szurkolók természetesen kiborultak a döntés miatt, így jelenleg egyáltalán nem biztos, hogy ott lesznek a csütörtöki selejtezőn. Kérdéses az is, mi lesz azokkal, akik már megváltották a jegyüket úgy, hogy pusztán a nevüket adták meg hozzá.