A falból is ömlik a víz az aluljáróban

Sokszor látjuk, hogy egy-egy kiadósabb eső bizony kifog a hazai infrastruktúrán. Tapasztaltunk ilyet már a 4-es metróban, vagy akár a Keleti pályaudvaron, de egy Facebookra felkerült videó tanulsága szerint az Érd-Alsó vasútállomás alatt átvezető aluljáróban még a falból is ömlik a víz, miután a vízelvezető rendszer láthatóan feladta a küzdelmet az égi áldás ellenében.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy tervezői hiányosságok (értsd: ki a fene gondolta, hogy néha esik az eső a kontinentális éghajlat alatt) miatt történt az eset, az is előfordulhat, hogy csak nem sikerült kitakarítani a lefolyókat. Évek óta...

Az ominózus aluljáró amúgy nem véletlenül népszerű az érdiek körében, koszos, büdös, elhanyagolt, de legalább jó drágán készült el. Aki teheti és elég bátor, az a felszínen slisszol át a síneken keresztül, kockáztatva, hogy megkergeti a forgalmista. A videót elnézve, a mintegy húsz méteres szakaszt szerdán leginkább úszva lehetett megtenni, de hogy valami jót is el tudjunk mondani, a víz jóvoltából legalább most nem lesz húgyszagú pár napig az aluljáró, mint úgy általában.