A felfüggesztett Blatter szerint büntetés vár a Realra és az Atléticóra

A 79 éves svájci sportvezető a spanyol Mundo Deportivo című lapnak adott interjúban elmondta, hogy a FIFA fegyelmi bizottsága már lezárta a két fővárosi klubbal kapcsolatos vizsgálatokat, de azok eredményéről nincs tudomása. Elárulta: hasonló szabálytalanságok történtek a madridi csapatoknál, mint korábban az FC Barcelonánál, ezért indult az eljárás.

A katalánokat tavaly áprilisban büntette meg a FIFA, majd augusztustól egy évre kizárta a hazai és nemzetközi átigazolásokból, miután az egyesület 2009 és 2013 között több 18 év alatti játékos megszerzésekor megsértette a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat. A Barcelona a januári és a jövő nyári átigazolási időszakban eladhatott játékosokat, de vásárlásra nem volt lehetősége.

Blatter azt mondta, ha bűnösnek találják a Realt és az Atléticót, valószínűleg ugyanúgy szankcionálják őket, mint tavaly a katalánokat. A Barcelona 450 ezer svájci frankos bírságot is kapott, és a FIFA a spanyol szövetséget is megbüntette 500 ezer svájci frankra.

A FIFA szerdán közölte, hogy egyelőre nem kommentálja a felfüggesztett elnök szavait.

Blattert - az európai szövetség elnökéhez, Michel Platinihez hasonlóan - azért tiltotta el október 7-én 90 napra a FIFA etikai bizottsága, mert korrupció gyanújával eljárást folytat ellene a svájci szövetségi rendőrség.