A Fidesz-kormány szerint a jobboldaliaknak inkább lapítani kellett volna 2006-ban

Az államtitkár ugyanis a következőket bírta reagálni:

"Az Emlékév célja, hogy a 60. évfordulót végre méltó módon ünnepelhesse meg a magyarság, mivel ez az 50. jubileumon - köszönhetően a jelenlegi jobb- és baloldali ellenzéki erők minősíthetetlen magatartásának - sajnos nem sikerült."

Mi is történt 2006-ban?

Hogy ki és mit csinált 2006-ban, azt mindig aktuális feleleveníteni.

A Rétvári által említett jelenlegi baloldali erők például azt követően, hogy kiderült, hazugsággal szerezték meg a hatalmat, lábbal tiporták az emberi jogokat, büntetőeljárásokat generáltak az olyan alapjogaikkal élő polgárok ellen, mint a gyülekezési jog, valamint a szabad szólás- és véleménynyilvánítás. Sok esetben súlyosan bántalmazták az embereket, akik közül mintegy tucatnyinak gumilövedékkel lövették ki a szemét.

A jelenlegi jobboldali ellenzéki erők mindezek ellen bátran felléptek, kockáztatva testi épségüket, egzisztenciájukat és szabadságukat. A Rétvári- és a Balog-félék - élükön a páncélozott limuzinnal menekülő jelenlegi miniszterelnökkel - jellemzően gyáván lapítottak, kivárással sütögetve a politikai pecsenyéjüket.

Viszontválaszként Sneider az alábbi beadvánnyal fordult Balog Zoltánhoz:

A jogsértések elszenvedői felelősek a jogsértésekért?

Legyen szíves tiszta vizet önteni a pohárba, a miniszteri válaszban is az igen legyen igen, a nem pedig nem, ugyanis azt nem tartom jó iránynak, hogy akár a jövőben is mintegy rejtvényt, meg kelljen fejteni, vajon mit is szeretett volna mondani a kormány képviselője. Ahogy az Ön előtt ismert, az említett 50. évfordulón a jelenlegi nemzeti ellenzék tagjait és szimpatizánsait az akkor kormány - azaz a jelenlegi baloldali ellenzék - igényeinek megfelelően, az állami erőszakszervek azonosító nélküli, törvénytelenül fellépő munkatársai lőtték, verték, vonták eljárások alá. Magam erről a szemtanú hitelességével, a történtek sok ezer elszenvedői közül egyként tudok nyilatkozni. Kérem, válaszában fejtse ki, mire gondolt a 2016. november 22-én benyújtott kérdésemre adott válaszában!

A Balog Zoltán-Rétvári Bence duó azonban kitért a válasz elől. A megismételt válaszban már kihagyták a Sneider által kifogásolt részt, talán ezzel is remélve, hogy a gyáván meghunyászkodó, páncélozott autóval menekülő, az önkény ellen szakáll növesztéssel tiltakozó (emlékezzünk Kövér László abszurd fejszerkezetére - a szerk.) hozzáállás végre a feledés homályába veszhet.

Ebben is tévedtek.