A fideszes haverok és a külföldiek veszélyeztetik a magyar földet

A Jobbik szerint nyilvánvaló, hogy a propaganda ellenére nem a családi gazdálkodók jutnak földhöz.

Magyar Zoltán elmondta, hogy eredeti kezdeményezésüket egy valószínűleg Fidesz-közeli civil személy által benyújtott kérdés miatt, elfogadhatatlan módon utasította el a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Kiemelte, a beadványnak semmi köze nem volt a nemzeti párt kérdéséhez, az elutasítás körülményei miatt pedig az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Hozzátette, ennek ellenére számításba veszik az NVB kritikáit, és már hétfőn benyújtják az új kezdeményezést. Egyben felszólította a kormányt, hogy a népszavazás rendjével kapcsolatos módosításokat minél előbb vigyék keresztül, és

"szüntessék meg azt az áldatlan állapotot, hogy párhuzamosságra hivatkozva meg lehet akadályozni a népakaratot".

Magyar Zoltán számon kérte Orbán Viktor korábbi ígéretét is, miszerint az ő miniszterelnöksége alatt a külföldiek nem juthatnak földhöz. Elmondta, hogy a tények ennek ellentmondanak, hiszen eljutottunk oda, hogy a külföldiek már az állami földek privatizációjából is kirívó mértékben részesülnek, és Somogy, Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron megyékben a legnagyobb fölvásárlók közülük kerültek ki.

[fb_pages_codes:econation]

Aláhúzta: a magyar földet és a vidék megélhetését a Fidesz-közeli milliomos haverok harácsolása és a külföldi felvásárlók fenyegetik leginkább.

Elmondása szerint előbbiek az árverések győzteseinek 30, míg utóbbiak 10 százalékát teszik ki.

Hozzátette, milliomos tőkebefektetőkről van szó, akik a legzsírosabb területekre teszik rá a kezüket.

"Mindenki számára egyértelmű, aki ebben az országban él, hogy ennyi pénzt nem helyben élő családi gazdálkodók tudnak letenni az asztalra, ahogy azt a kormányzati kommunikáció állítja"

- mondta a jobbikos honatya.