A HB Reavis nem adja föl - Suttyomban folytatódik a laktanyabontás

Szégyenteljes, hogy Magyarországon egy ingatlanfejlesztő ennyire semmibe veheti a hatóságot.

Helyi lakosoktól úgy értesültünk, hogy a munkások még a mai napon is folytatták a II. kerületi Bem téren található műemlék épület tetőszerkezetének bontását.

A közlést megerősítette a Mentsük meg a Radetzky-laktanyát című Facebook-oldalon található kép, illetve videó is, melyeket a lakóközösség ügyvédje információink szerint csatolt a kormányhivatalhoz a munkálatok folytatás miatt benyújtott panaszához.

Szégyenteljes, hogy ma Magyarországon egy ingatlanfejlesztő ennyire semmibe veheti a hatóság és a törvények szavát.

Eközben a Magyar Patrióták Közössége jelezte, hogy továbbra is aktuális a csütörtökre tervezett tiltakozó demonstrációjuk, melynek meghívóját alább közöljük:

Tisztelt Honfitársunk!

Az elmúlt héten számos fejlemény történt a budapesti Bem téri, bontás alatt álló műemlék Radetzky-laktanya ügyében. Mindenekelőtt arról kell szólnunk, hogy a másodfokú hatóság – a fővárosi kormányhivatal – felügyeleti eljárást indított az ügyben.

A folyamatban lévő bontás miatt a kaszárnyához tartozó élelemtár egyharmada már megsemmisült, de még mindig van miért küzdeni, ezért a Magyar Patrióták Közössége június 9-ére (csütörtök) 18 órára minden, épített örökségünkért aggódó honpolgárt a Bem térre szólít.

A tüntetés szigorúan aktuálpolitika-mentes, ezért megkérjük a résztvevőket, hogy tartózkodjanak minden aktuálpolitikai megnyilvánulástól!

Találkozzunk június 9-én (csütörtök) 18 órakor Bem József szobránál!

Több tiszteletet épített örökségünknek!

Köszönjük figyelmét!

Magyar Patrióták Közössége