A Jobbik senkit nem hagy az út szélén: ötszázalékos tűzifa áfát követel

A Magyar Szociális Fórum adatközlése szerint közel száz áldozata van az idei télnek. A Jobbik régóta sürgeti, hogy a tűzifát legfeljebb ötszázalékos áfakulcs terhelje. A párt szerint ugyanis a szociális tűzifa nem elengedő segítség ahhoz, hogy az ilyen tragédiákat elkerüljük. Elképzelésük szerint ilyen módon csökkenthető lenne a műanyaghulladékok illegális elégetése is, tehát kevesebb káros anyag kerülne a levegőbe.

Szűcsné beszámolt arról is, hogy a hétvégén a jobbikos településvezetők személyesen dolgoztak azon, hogy senki ne fagyjon halálra. Nagy Sándor, Recsk polgármestere a rendkívüli hidegre való tekintettel idős és egyedülélő embereket keresett fel. Volt ahol a víz elfagyás miatt segített, volt ahol fát hordott be. Olyan házban is járt, ahol mindössze hét fok volt. Földi István, Kocsord polgármestere befogadóhelyet alakított ki a településen, miközben találtak több lakost, akik fűtés nélkül próbálták meg átvészelni a kemény mínuszokat.

A Jobbik senkit nem hagy az út szélén

– hangsúlyozta Szűcsné, aki szerint pártja urizálás és luxuskiadások helyett az emberek mindennapi nehézségeivel foglalkozik nem csak ellenzékben, hanem 2018-ban kormányon is.