A Jobbik szerint az MSZP elnökhelyettese megalázta a szabadságharcosokat

Gőgös Zoltán gyilkosnak nevezett egy olyan személyt, aki 152 napig védte a tűlerővel szemben az ostromlott Szentlászlót.

A politikus álláspontja szerint minősíthetetlen megnyilvánulása mélyen megalázza a 48-as honvéd szabadságharcosokat és a velük együtt harcoló külföldieket, így például Bem tábornokot is.

Mirkóczki Ádám szerint ismét bebizonyosodott: a baloldal önző politikai érdekből képes vérig sérteni a magyarokat és a velük szolidáris nemzeteket is. Ezért a Jobbik felszólítja Gőgös Zoltánt, kérjen bocsánatot és mondjon le parlamenti mandátumáról.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese az M1 Ma Reggel című műsorában nevezte gyilkosnak Sneider Tamás személyi titkárát. Dér Zsolt a délszláv háborúban, mint szabadságharcos 152 napon át harcolt a sokszoros túlerőben lévő szerb csapatokkal a körülzárt, a magyarok lakta Szentlászló védelmében. A falut 1991. november 24-ig tudták védeni. Amikor már az ellenállás lehetetlenné vált kitörtek a településről, akiknek ez nem sikerült, azokat kíméletlenül legyilkolták.