A Jobbik szerint még erősebbé kéne tenni Magyarország alkotmányos védelmét

A kormány alaptörvény-módosító előterjesztéséhez a Jobbik olyan javaslatot tesz, amelyek még erősebbé tennék a jogi védelmet.

Volner János elmondta, hogy a délutánra összehívott ötpárti egyeztetésen, amelyen megvitatják az alaptörvény módosítását, ismertetni fogja a párt javaslatait. Ezeknek az a lényegük, hogy még erősebb védelmet tudjanak nyújtani Magyarország számára a brüsszeli betelepítési kvótával szemben.

Az ellenzéki politikus kijelentette, hogy alapvetően jó és támogatható a kormány által benyújtott javaslat.

Azzal kapcsolatban, hogy Vona Gábor pártelnök személyes találkozót kért Orbán Viktor miniszterelnöktől, azt mondta: nagyon fontos, hogy létrejöjjön a "Vona-Orbán csúcs" Magyarországon, mert fontos kérdésekben - mint például a migráció - szeretnének nemzeti együttműködést kezdeményezni.

Vona Gábor: Támogatható a kormány alaptörvény-módosító javaslata

A mai, Gulyás Gergellyel történt egyeztetés során a Jobbik megismerte a kormány alaptörvény-módosító javaslatát, amit alapvetően jónak, kellően erősnek és támogathatónak tartanak, de lesznek tartalmi jellegű javaslataik. Kiderült: a holnapi ötpárti egyeztetésen Volner János fogja képviselni a legnagyobb ellenzéki pártot.