A Keleti után most Kőbányán "tüntetnek" a bevándorlók

Most már a Kőbánya-Kispest vasútállomáson is bevándorlók keserítik a lakosság életét.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy 80-100 ember áll az egyik peronon, a közelükben rendőrök állnak.
 
Az ORFK honlapján közzétett közlemény szerint a Kiskunhalasról a debreceni befogadó állomására útba indított - menekültkérelmet előterjesztett - illegális határátlépők egy csoportja a sínek mentén "részben levetkőzve, részben gyermekeket maguk elé tartva, a magasba emelve" azt követelték, hogy szabadon eljuthassanak Németországba.
 
A közlés szerint "a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette" a vasúti forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében.
 
Az ORFK közleménye emlékeztet arra, hogy a menekültkérelmet előterjesztők a menekültügyi eljárás ezen szakaszában Magyarországon szabadon mozoghatnak, a hatóság kötelezésére azonban nyilvántartásba vételüket követően 24 órán belül meg kell jelenniük a számukra az ügyük elbírálásának idejére kijelölt befogadó állomáson.
 
A Mávinform honlapján az áll, hogy a Kőbánya-Kispest állomás hatósági zárás miatt egy ideig csak két vágányon indít és fogad vonatokat, emiatt késések előfordulhatnak több vonalon.

Lebénult a város

Szerda hajnaltól, az első járatok indulásától kezdve hatósági zárás miatt a 73-as, a 76-os, a 80-as és a 80A trolibuszok valamint a 30-as, a 20E, a 30A és a 230-as autóbuszok továbbra sem érintik a Keleti pályaudvarnál lévő végállomásukat - írta a BKK a Facebook oldalán.
 
További tudnivalók a járatok közlekedésével kapcsolatban:
- A 73-as és a 76-os trolibusz a Keleti pályaudvar M végállomás irányában, a Rózsák tere megállóhely után, hosszabbított útvonalon, a 74-es trolibusz vonalán közlekedik az Ötvenhatosok teréig.
- A 80-as trolibusz rövidített útvonalon, az Örs vezért tere M+H és a Puskás Ferenc Stadion M között jár.
- A 80A trolibusz ugyancsak rövidített útvonalon, a Csertő utca és a Puskás Ferenc Stadion M között közlekedik.
- Összevont pótlóbusszal lehet utazni a Rózsa utca és a Rózsák tere, illetve a Puskás Ferenc Stadion M között. A járat érinti a Keleti pályaudvar M megállót is.
- A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok nem érintik a Keleti pályaudvarnál lévő végállomásukat. Helyette, az ugyancsak Keleti pályaudvar M elnevezésű, menetrend szerinti első megállóhelyről indulnak.