A kormányzati korrupció ellen tilos demonstrálni

Újabb szintet lépett az Orbán-rendszer, nem elégszenek meg a velük nem rokonszenvező médiumok elhallgatásával.

A Jobbik mezőkövesdi szervezete a város főterén a rendőrségen bejelentett rendezvény keretében tiltakozott – többek között – a magyar politikát megmételyező korrupció ellen, melynek keretében szervezetük szórólapot osztott és a standolás keretében támogató aláírásokat gyűjtött. Az önkormányzat által kézivezérelt közterület-felügyelet meg akarta akadályozni őket alkotmányos joguk gyakorlásában.

A szervezet aktivistáit, illetve a Jobbik önkormányzati képviselőjét, Fügedi Richárdot felszólították, hogy a rendőrségi engedély ellenére, bontsák el a standot, vagyis ne éljenek tovább törvényben biztosított gyülekezési jogukkal. A jogtalan hatósági vegzálás csak akkor ért véget, amikor a Jobbik képviselője rendőrségi intézkedést helyezett kilátásba.

A jobbik Mezőkövesdi Szervezete az eset kacsán kiadott közleményében felháborítónak nevezte, hogy az önkormányzat az érdemi munkát nem végző közterület-felügyeletet a politikai ellenfelek elleni gumibotnak használja. Emlékeztetnek rá, hogy ilyen utoljára a kommunista éra alatt történhetett. A jogtalan és szakmaiatlan intézkedés miatt a rendezvény szervezői panasszal éltek.