A körmendiek nem akarják a migránsokat

Megérkezett az illegális migránsok első csoportja Körmendre. A Jobbik tüntetést szervez.

A sátraknál áramellátást és vízhálózatot is kiépítettek, és több illemhelyet is telepítettek. A gyűjtőpont nyitottan működik majd, így a migránsok szabadon elhagyhatják azt.

Az MTI tudósítója csütörtökön a helyszínen azt látta, hogy több helybéli a rendőr szakközépiskola hátsó kerítésénél nézte a sátrak építését, a közelben lakók nyugtalanságuknak adtak hangot.

Péntek délelőttre Bebes István, Körmend fideszes polgármestere összehívta a Rába-parti város önkormányzatának rendkívüli ülését, amelyen tájékoztatja a képviselőket a Belügyminisztériumtól csütörtökön kapott információkról.

Az MSZP körmendi szervezete arra kérte az önkormányzatot, eszközeivel segítse a minél gyorsabb regisztrációt, nyújtson segítséget abban, hogy a migránsok megfelelő körülmények között, békében eshessenek át az eljáráson. A Jobbik viszont tiltakozik migrációs gyűjtőpont felállítása miatt.

Nem akarunk bevándorlókat Körmenden! Ha fontos a családod biztonsága, nem akarsz balkáni állapotokat Körmenden, ha továbbra is egy nyugodt kisvárosban szeretnél élni és tenni is akarsz érte, valamint felháborít a városvezetés pimaszsága, akkor ma (szeptember 11. péntek) 18 órakor pártállástól függetlenül ott a helyed a Rendészeti Szakközépiskola mellett, az ÉDÁSZ-saroknál a tiltakozó megmozdulásunkon

- áll a Jobbik Alfahírhez eljuttatott rendkívüli közleményében.