A korrupció mocsarába süllyed a HM?

Tegnap írta meg az Index, hogy a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Dankó István a tárcánál végzett munkája mellett négy állami cég igazgatóságában tölti be az elnöki posztot. Az álláshalmozó államtitkár a közel egymillió forintos tiszteletdíja mellett közel ugyannyi pénzt kap ezen cégekben végzett munkájáért, valamint költségtérítés is jár neki.
 
A Jobbik szerint ennél is aggályosabb hogy a Dankó István vezette cégek az utóbbi időben milliárdos nagyságrendben több közbeszerzést is megnyertek,  és az ezeket a közbeszerzéseket lebonyolító Beszerzési Hivatalt is Dankó felügyeli államtitkárként. Így gyakorlatilag 
ő maga egy személyben a közbeszerzések megrendelője, lefolytatója és sikeres pályázója,
Kulcsár úgy véli, ez az eljárás "komoly visszaéléseket sejtet, ezért. azonnal meg szüntetni ezeket az állapotokat, "rendet kell tenni a minisztériumban és a minisztérium hatáskörébe tartozó állami cégekben".
 
A Jobbik követeli Simicskó István honvédelmi minisztertől, hogy vizsgálja ki az ügyet, vessen véget az álláshalmozásnak, és teremtsen tiszta viszonyokat az állami cégekben. Kulcsár szerint ez a terület "ésszerű átstrukturálásával" érhető el. Ha ezek a lépések elmaradnak, akkor a Honvédelmi Minisztérium is "a szocialista időket idéző korrupció mocsarába fog süllyedni" - szögezi le a politikus.