A luxushotel munkásai szerint Mészáros Lőrinc lesz az új főnökük

Hozzáteszi a lap: a felszámolás alatt álló négycsillagos szállodával kapcsolatban feltételes módban cikkeznek arról, hogy az impozáns komplexum Magyarország leggazdagabb egykori gázszerelőjének a kezébe, legalábbis az érdekeltségébe kerülhet. Mindennek az alapját az adja, hogy a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. részéről Nagy László felszámolóbiztos azt nyilatkozta, hogy átadják az üzemeltetést az Event-Immo Kft.-nek.

Ebben a cégben érintett többek között Schmidl Péter, akinek Linkedin-profilja szerint június óta a Saliris hotel igazgatója. Tulajdonos a Scentrum Kft. is, melyben döntő részesedése van Csík Zoltánnak, a BRFK egykori életvédelmi nyomozójának, ő több Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségében lévő cégnél tisztségviselő. Egy Mátraházán található, egykori Quaestor-vagyonhoz tartozó Lifestyle Hotel Mátrának is az Event-Immo Kft. lett az üzemeltetője. Mikor az ügyről a Hír TV megkérdezte Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter úgy fogalmazott: 

„minden forint, ami kártalanítási célból a kasszába folyik, az csak jó lehet a károsultaknak”

A Saliris Resorttal kapcsolatban szárnyra kelt egy olyan hír is, hogy úgy kerül a felcsúti polgármesterhez a hotel, hogy az ügyvezető igazgató a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel lesz. Varga István, Egerszalók KDNP-és polgármestere a lapnak elmondta, hogy neki az a legfontosabb, hogy a felszámolás véget érjen, legyen biztos tulajdonosa vagy bérlője a Salirisnek, hogy a luxushotel újra befizesse az iparűzési adót.