A miniszter szétzúzta az éledező vidéki pártközpontot, következnek a brüsszeli diplomaták

A képviselő csak gratulálni tudott ehhez a teljesítményhez.

Ahogy arról beszámoltunk, az Alkotmánybíróság öttagú tanácsa elutasította a Fővárosi Törvényszék kérelmét, és 3:2 arányban úgy döntött, a Nemzeti Földalapkezelőről (NFA) szóló törvény rendelkezései nem sértik az alaptörvényt. A bíróság azután fordult a taláros testülethez, hogy az állam kontra Kishantos per kapcsán felmerült, a Mészáros Lőrincék meggazdagodását eredményező magyar birtokpolitika nem állja ki az alkotmányossági próbát. Ha ez bekövetkezne, az alapjaiban rengetné meg a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Ehelyett győzött a jog és az igazságosság, élve Horváth képviselő úr megállapításával. És csak gratuláció jár a kormánynak, amiért "a vidéki emberek érdekeit, a családi gazdálkodókat támogatta", és kivédte a támadásokat. Ugyanakkor a politikus emlékeztetett, akik Magyarországot itthon támadták, most Brüsszelben teszik majd, ezért még ki kell védeni a "brüsszeli diplomaták" támadását is.

Losonczi elvtárs beszámolt arról, hogy a barcsi Vörös Csillag termelőcsoportnak milyen jó tapasztalatai voltak a szövetkezeti vagyon növelésével. Kónyi József elvtárs elmondta, hogy termelőszövetkezeti csoportjának tagjai inkább rongyosan járnak, de százezer forintot a szövetkezet közös vagyonának növelésére fordítottak, mert megértették, hogy ez a befektetés nemsokára nagyon gyümölcsöző lesz számukra.

Fazekas Sándor agrárminiszter felidézte, hogy az ellenzék részéről ismét "kirívó gazda ellenes megnyilvánulásokat" tapasztalt, ám ezen nem lepődik már meg az éber tárcavezető:

"ennek a háznak a falai között már kiderült, hogy a magyar gazdák csak a Fideszre számíthatnak, Így lesz ez a jövőben is"

- fogalmazta meg a kilátásokat Fazekas Sándor.

A termelőcsoportok sikerei annyira átütőek, hogy az ott dolgozó elvtársak már teljesen nyeregben érzik magukat és emiatt lebecsülik az ellenséget és az előttük álló nehézségeket. A sikerek kétségkívül nagyok, de amit elértünk, az még csak a kezdet kezdete. Előre meg lehet mondani, ha elbízzuk magunkat, ha pihenni akarunk az eddigi babérainkon, akkor az ellenség újra összeszedi magát és a torkunknak ugrik.