A minisztérium még tájékozódik Rogán korábbi helikopteres utazásáról

Minden urizálást meg lehet magyarázni?

Dömötör Csaba, a Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön más témában tartott sajtótájékoztatót, azt ugyanakkor nem lehetett elkerülni, hogy az újságírók ne kérdezzék közvetlen főnökéről, Rogán Antalról, illetve a mai nap másik kormányközeli urizálójáról, Matolcsy Györgyről.

Emlékeznek mit válaszolt lapunknak Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője mikor Rogán Antal vasárnapi helikopterezéséről kérdeztük?

„Valakinek a politikai teljesítményét nem abból kell megállapítani, hogy ki mellett utazik egy helikopteren”

- vélekedett a kereszténydemokrata politikus.

"Meg kell nézni, ki és miért fizette Rogán útját"

Rogán Antal legutóbbi rongyrázása hétfőn már kellemetlen pillanatokat okozott a kormánypárti politikusoknak a parlamenti folyosón. Ugyanis már nemcsak az érvénytelen kvótareferendum miatt kell magyarázkodniuk, hanem a propagandaminiszter helikopterútja miatt is.Az esküvő láthatóan meglepte a fideszes és kereszténydemokrata országgyűlési képviselőket, többségük vagy az Alfahírtől, vagy egy másik portál újságírójától értesült Rogán Antal legújabb fényűzéséről.

Pedig egy döntési pozícióban lévő politikusnak nem feltétlenül a minél nagyobb magánvagyon felhalmozása lenne a feladata, hanem az ország ügyeinek intézése, Magyarország-specifikusan: például a bérrabszolgaság felszámolása.

Na és?

Matolcsy György Magyarország egyik legdrágább, felsőkategóriás luxuslakását használja. A történetben az a bökkenő, hogy a lakóház az ország egyik legnagyobb bankja, az Unicredit igazgatójának, Patai Mihálynak a tulajdonában áll. Azonban Dömötör Csaba szerint kizárt, hogy a jegybank elnök tevékenységét bármilyen módon is befolyásolná az a tény, hogy hol lakik.

Rogán Antal vasárnapi helikopter útjára vonatkozó újságírói kérdést pedig azzal hárította el az államtitkár, hogy a miniszter már mindent megválaszolt, és mivel az út "magánprogram" volt, ezért a Kabinetiroda nem is kommentálja az esetet.

Mi viszont egy korábbi úttal kapcsolatban érdeklődtünk. Az Alfahír szerdán számolt be arról, hogy Rogánéknál igenis szokás a repülés, nyáron is helikopterrel siettek egy lagziba.

Rogánéknál ez a szokás: nyáron is helikopterrel siettek egy lagziba

Napok óta hangos a sajtó Rogán Antal helikopter-ügyétől. A miniszter hétvégén feleségével, Rogán Gaál Cecíliával együtt helikopterrel tért haza egy nyírtasi lagziból, amiről a sajtó hírt adott, Rogán pedig kínos magyarázkodásba kezdett. - Először letagadta a helikopterezést, és perrel fenyegetőzött, ám miután a Népszabadság b

Dömötör lapunktól időt kért arra, hogy tájékozódjon, így írásban is elküldtük kérdéseinket (de itt is olvashatja azokat):

  1. Nyáron miért döntöttek Rogán Antalék a helikopteres utazás mellett?
  2. Ugyanaz a cég biztosította a légifuvart, amely a Mándokról történő hazatérés során is?
  3. Ez esetben is barterüzletről volt szó vagy fizetniük kellett az útért?