A rendőrök nem pénzbehajtásra valók!

A közbiztonság folyamatosan romlik, hiába a statisztikai mutyi és a kormánypropaganda.

 
Mi sem mutatja jobban, hogy Magyarországon rettentő rossz a közbiztonság állapota, ha nem az, hogy a békésebbnek tekinthető ünnepi időszakban is kegyetlen bűncselekmények történtek.
 
Vegyük őket sorra az elmúlt egy hónapból, persze a teljesség igénye nélkül:
 
december 7. - Keszthelyen maszkos támadók saját otthonában vertek össze és raboltak ki egy idős párt
december 18. - Vádat emeltek három zalaegerszegi kamasz ellen, akik rendszeresen általános iskolásokat raboltak ki
december 22. - A Fejér megyei Balinkán egy szál cigiért szúrtak hasba egy 16 éves lányt
december 24. - Kisteleken erőszakoltak meg egy nőt, hajnalban, a város központjában
december 28. - Rendőröket kezdett verni három férfi a Fejér megyei Szárnál, az egyik támadót lábon kellett lőni, hogy végre abbahagyják
január 3. - Győrben késsel fenyegetve próbáltak megerőszakolni egy 17 éves lányt
 
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az ilyen példákról szólva szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, már nem beszélhetünk egyedi esetekről, hiszen ezek a fajta bűncselekmények rendszeresekké váltak, de a fizikai bántalmazásokon túl a pedofília és a nők elleni szexuális támadások is egyre gyakoribbak.
 
„A legirritálóbb és legsúlyosabb bűncselekménytípusok most már mindennapossá váltak, vagy úgy is mondhatnánk, a mindennapos bűncselekmények egyre inkább súlyosbodnak.”
 
A szóvivő hangsúlyozta, hogy meglátásuk szerint a kormányzati propagandával ellentétben „nem lett rend” az országban, és hiába történtek rendőravatások vagy Btk. szigorítások, ha még mindig hiányzik az elrettentő erő.
 
Amíg a rendőrséget leginkább pénzbehajtásra használják bűnüldözés és bűnmegelőzés helyett, addig ezek a bűncselekménytípusok nem, hogy nem fognak csökkenni, hanem súlyosbodni fognak – fogalmazott Mirkóczki Ádám, felszólítva a kormányt, hogy „nézzen szembe a tényekkel”, és „ne a Belügyminisztérium által kozmetikázott statisztikákból induljon ki”, hanem vegye napirendre a Jobbik által hosszú ideje szorgalmazott javaslatokat. Ilyen például, hogy:
 
- a szexuális erőszakot elkövetőket gyógyszeres hormonkezelés alá vetnék
 
- a börtönöket teljesen önfenntartóvá tennék, a raboknak az ellátásuk teljes költségét le kellene dolgozniuk, hogy ez ne az adófizetők terhe legyen
 
- a szabálysértési értékhatárt a jelenlegi 50 ezer forintról 5 ezer forintra csökkentenék, efelett minden lopás bűncselekménnyé válna (az 50 ezres szintet a kormány pont a statisztikai mutyi miatt állította be)
 
- a személy- és vagyon elleni bűncselekmények esetében a közlekedéshez hasonló „zéró tolerancia” elvét alkalmaznák
 
- bővítenék a polgárőrség jogosítványait
 
- a rendőrséget az autókázás helyett gyalogos, kutyás járőrözésre ösztönöznék az olyan helyeken, ahol sűrűbbek a bűncselekmények.