A saját fegyverével győznék le a Fideszt

A Jobbik 2016-ban valódi nemzeti konzultációt fog kezdeményezni az egészségügy, az oktatás és korrupció témájában.

E három területnek a problémái már nem tudnak 2018-ig várni, nem arról van szó, hogy „ég a ház, hanem az szinte már leégett”

– hangsúlyozta Vona Gábor. Majd hozzátette: a legegyszerűbb az lenne, ha népszavazást lehetne tartani ezekről a kérdésekről, ám ennek lehetőségét 2010 óta a kormány gyakorlatilag elsorvasztotta. Tették ezt annak ellenére, hogy a Fidesz 2008-ban, népszavazással törte meg a szocialistákat.

A Jobbik elnöke a Fidesz nemzeti konzultációira reagálva elmondta: azok előre lejátszottak voltak, sok esetben pedig csak a pénzszórásról és az adatgyűjtésről szóltak. Ezzel szemben a Jobbik érdemi kérdésekben, érdemi problémákról kívánja megkérdezni a magyar társadalom tagjainak véleményét. Fideszt a saját fegyverével akarjuk meghátrálásra és józan, érdemi lépések megtételére kényszeríteni - emelte ki a politikus.

Vona Gábor szerint pártja önmagában nem elég ahhoz, hogy a konzultációt sikerre vigye, ezért a szakmát, a civil szervezeteket és az érdekképviseleteket, továbbá a kormányváltásban érdekelteket is meg akarják szólítani. A szombati évadnyitón elmondott beszéde óta, már számos pozitív megkeresés érkezett a Jobbikhoz, ezekről azonban még nem akart részleteket elárulni.

Kérdésre válaszolva elmondta:

minden postaládába el szeretnék juttatni kérdéseiket, ugyanakkor a Fidesszel ellentétben takarékos konzultációban gondolkodnak.

Vona Gábor ismét megerősítette, hogy a közeljövőben országjárásra fog indulni. Ennek keretében minden megyeszékhelyre ellátogat majd, első állomása pedig február 16-án lesz Egerben. 2016 a valódi nemzeti konzultáció, 2017 a valódi programírás, 2018 pedig a valódi kormányzás éve lesz – hangsúlyozta a Jobbik elnöke.