Adorján Béla: Politikai hovatartozástól függetlenül mentsük meg, amit meg lehet menteni!

Adorján Béla: Politikai hovatartozástól függetlenül mentsük meg, amit meg lehet menteni!

A Jobbik-elnök személyesen segít homokszákok pakolásával, most Vácra indult, és többi párttársa is részt vesz az árvízvédelemben.

A Tiszán már több árvízi védekezésben vettem részt az elmúlt évtizedekben. Most a Dunán van szükség tettre kész magyar emberekre!

- írta Facebookon a Jobbik elnöke. Adorján Béla hozzáfűzte: A szervezettség a legfontosabb ezekben a napokban, ezért arra kérünk mindenkit, aki segíteni szeretne, hogy tartsa be a protokollt, amelyet a vízügyi hatóság, a katasztrófavédelem, vagy akár a katonaság előír. A segítséget váró területekről például az Országos Vízügyi Főigazgatóság - OVF oldalán lehet tájékozódni.

Adorján úgy látja: Nem napokig, hanem több hétig fog tartani az a kihívás, amivel most találkoznak a Duna mellett élők, a vízügyi szakemberek, az önkéntesek.

"Gátak építése, töltések erősítése, versenyfutás a vízszint emelkedésévél, homokzsákok monoton pakolása, szivattyúzás, a víz által elsodort emberi hulladék eltakarítása, fertőtlenítés, az elhagyott épületek folyamatos védelme a mások szerencsétlenségét kihasználni akaró bűnözőktől... Erre fel kell készülni lelkileg is"

- sorolta a pártelnök.

Mint elmondta: átélte már többször, hogy a legapróbb segítség is milyen sokat jelent. Aki tud, az lapáttal, kesztyűvel és gumicsizmával segíthet.

Kemény, fizikai munkára lehet számítani, amely sok erőt felemészt, ezért elengedhetetlen az energia pótlása!

- emelte ki, hozzátéve: Akinek nincsen lehetősége a védekezés ezen részében részt venni, az nyugodtan segítheti a védekezők munkáját más módokon is.

Étel, ital, felszerelés felajánlása, de akár pár kedves szó is képes erőt adni!

Adorján rámutatott: az árvíz egy rendkívül veszélyes természeti jelenség, bárkinek elveheti az életét, bárkit veszélybe sodorhat.

Ezért fogjunk össze, mentsük meg, amit meg lehet menteni, de szervezetten, politikai hovatartozástól függetlenül, nem azért, hogy a Facebookon a mi képeink kapják a legtöbb kedvelést!

- hangsúlyozta Adorján Béla, majd azzal zárta posztját: "Minden magyar felelős minden magyarért! Segítsünk egymásnak, de következetesen, bölcsen és alázatosan!"

Ismert, a jobboldali pártvezető hétfőn bejelentette, hogy a Jobbik elnöksége és frakciója önkéntesnek jelentkezik az árvízvédelemben hazánkban.

Adorján Béla legújabb videójából kiderül, hogy Vácra utazik, ott pedig a dunai árvízi védekezéshez szükséges homokzsákok pakolásában segít, önkéntessége kapcsán egyeztetett több önkormányzattal is.

Z. Kárpát Dániel is elindult segíteni, közösségi oldalán azt írta:

A Római parton, Csillaghegyen és az egész szakaszon tölteni kell a homokzsákokat! Itt voltam a kilencvenes évek végén, 2013-ban, és most is. Minden önkéntes talál munkát itt!

- fogalmazott a Jobbik alelnöke. Egy másik posztjában fiatal párttársaival látható egy képen, és úgy fogalmaz: "Büszke vagyok rá, hogy mozgalmunk tagjai keményen kiveszik a részüket a védekezésből! Rengeteg a feladat, ha velünk tartanál holnap, keress üzenet formájában haladéktalanul! Mi itt leszünk!"

(Címlapkép: A Mosoni Duna Győrnél. Béli Balázs/Alfahír)