Aggasztó: az Országgyűlés visszatér a nemzeti parkokhoz

A Fidesz nem felejtette el a nemzeti parkok kapcsán elvesztett alkotmányos vereséget.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján az első ülésnap ma 13 órakor kezdődik, elsőként a közelmúltban elhunyt Herbst János volt fideszes országgyűlési képviselőre emlékeznek a honatyák.
 
A napirend előtti felszólalások után az interpellációs blokk következhet, összesen két órában, majd az azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el.
 
Az első ülésnap végén a másnap elfogadni tervezett előterjesztések bizottsági jelentéseit vitathatja meg a Ház.

Nem felejtenek

Kedden elsőként az állami földvagyon kezeléséről szóló, az Alkotmánybíróság által júniusban visszaküldött törvénymódosításon változtathatnak. A kormányoldal javaslatára az előterjesztés előhaszonbérleti jogosultság eltörlésére, valamint a védett természeti területekre vonatkozó részei maradhatnak meg.
(Úgy néz ki igaza lesz Magyar Zoltán jobbikos agrárpolitikusnak, amikor az Alkotmánybíróság döntésekor azt jósolta: „A mai döntéssel, lélegzetvételnyi időhöz jutott a természetvédelem, de félő, hogy a kormány további trükkökkel készül a fideszes haverok földéhségének kielégítésére”
A parlament ezt követően egyebek mellett elfogadhatja több hatósági eljárás illetékének és igazgatási szolgáltatási díjának megszüntetését.
 
Változhatnak továbbá a kéményseprő-ipari tevékenységről, a szerencsejátékról, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló jogszabályok, de módosítás várható a szabálysértési mellett oktatási, honvédelmi és energetikai törvényekben is.