Akkumulátorüzem: Rendőrautóval menekült a polgármester

Akkumulátorüzem: Rendőrautóval menekült a polgármester

A Sóskútra tervezett akkumulátorgyár ügyében tartottak volna közmeghallgatást, amely botrányosan ért véget úgy, hogy el sem kezdődött. A település polgármestere, a kormánypárti országgyűlési képviselő és az akkumulátorüzem képviselője is elmenekült a kérdések elől.

A Sóskútra tervezett akkumulátorüzem ügyében tartottak meghallgatást a település általános iskolájának tornacsarnokában. A környező településekről is érkeztek emberek, hogy kérdéseiket feltegyék az üzemmel kapcsolatban.

Eredetileg úgy volt, hogy csak sóskúti lakcímkártyával engedik be az embereket az eseményre, de végül mindenki bemehetett.

(Fotó: König Ferenc (középen) - N1TV)

Ám a település polgármestere, König Ferenc látva az elégedetlen tömeget közölte a helyszínen megjelent országgyűlési képviselővel, a KDNP-s Aradszki Andrással és a környező települések helyszínen tartózkodó polgármestereivel, hogy ilyen hangulatban mégsem lesz közmeghallgatás.

Majd fogta magát és konkrétan elmenekült a helyszínről.

Az N1TV is a média számos képviselőjével együtt tett fel kérdéseket Sóskút polgármesterének az akkumulátorüzemmel és a félbeszakadt közmeghallgatással kapcsolatban, ám König Ferenc végig néma maradt. Végül a sajtó elől egy rendőrautóba szállva elmenekült. Az N1TV helyszínről közvetített élő adásában Ön is megnézheti hogyan menekült el a településvezető a közmeghallgatásról.

(Címlapkép: Elégedetlen sóskútiak tömege - N1TV)