Beszéljék meg a főbérlővel! - üzeni a fizetésképtelenné vált albérlőknek a kormány

Beszéljék meg a főbérlővel! - üzeni a fizetésképtelenné vált albérlőknek a kormány

Munkahelyeket teremt a kormány, hogy majd valamikor legyen munkája azoknak az albérletben élőknek, akik most nem tudják a válság miatt tovább fizetni lakhatásukat. Lényegében ezt válaszolta minisztere helyett Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a jobbikos Farkas Gergely kérdésére. 

Az ellenzéki politikus annak a több tízezer embernek a problémájáról tett fel azonnali kérdést a parlamentben, akik a válság miatt elvesztették munkájukat, és így lakhatásuk is veszélybe került, hiszen nem tudják tovább fizetni albérletüket.

Mi nem segélyt szeretnénk adni az embereknek, hanem munkát

- válaszolta Schanda, aki szerint a kormány feladata, hogy a válság miatt megszűnő munkahelyek helyett újat teremtsenek, de konkrét lépéseket az érintettekkel kapcsolatban nem ismertetett, csupán annyit mondtak, hogy foglalkoznak az üggyel.

Az albérlő beszélje meg a fizetési nehézségeket, az átütemezést a főbérlővel

- ezt javasolta az államtitkár az érintetteknek. A gondolatmenet már ismerős lehet: a kormány az iskolabezárások elrendelésénél bízta ugyancsak a munkáltatókra azt, hogy a gyermekével otthon maradó szülő miképp intézi el, hogy ne kelljen munkába járnia.