Letöltendő börtönbüntetést az állatkínzóknak!

A Jobbik programjában kiemelt téma az állatvédelem.

Szinte minden hétre jut egy újabb hír borzalmas módon megkínzott, embertelen körülmények között tartott házikedvencekről. Tegnap egy olyan videó keltett országos felháborodást, amelyen egy Pest megyei rendőr ütött meg egy kisállatot. 

A Jobbik évek óta sürgeti a vonatkozó jogszabályok megváltoztatását, az állatkínzók szigorúbb büntetését, ám a kormány rendre lesöpri az asztalról javaslataikat.

A Fidesz teljes mellszélességgel az állatkínzók mellett

A politikus három ponton változtatna a jelenlegi szabályozáson: - Letöltendő börtönbüntetést szabna ki a állatorvosi diploma nélkül állatorvosi tevékenységet végzőknek. Erre Egyed szerint többek közt azért volna szükség, mert az illegális kutyaviadalok után a legtöbbször nem szakemberhez kerülnek a sérült állatok, hanem amatőrök próbálják "meggyógyítani" őket - ezzel sokszor csak még több szenvedést okozva nekik.

Lázár János júniusban azzal akasztotta ki a cinizmusmétert, hogy annyival intézte el az egész kérdéskört:

"Én inkább embervédelmi ügyekkel foglalkozom". 

"Én inkább embervédelemmel foglalkozom" - Lázár tesz az állatvédelemre, és szerinte a választói is

Lázár Jánost arról kérdeztük, miért nem hajlandó még tárgyalni sem az Országgyűlésben a Fidesz az állatkínzást letöltendő börtönbüntetéssel sújtó jobbikos büntető-törvénykönyv módosító javaslatól. A politikus három ponton változtatna a jelenlegi szabályozáson: - Letöltendő börtönbüntetést szabna ki a állatorvosi diploma nélkül állatorvosi tevékenységet végzőknek.

A Jobbik ma bemutatott választási programjában a 45-46. oldalon tárgyalják részletesen állatvédelmi javaslataikat.