2017. 06. 07. 16:15

A Fidesz teljes mellszélességgel az állatkínzók mellett

Már bizottsági szakaszban lesöpörte az asztalról a Jobbik összes állatvédelmi javaslatát a kormánytöbbség - derült ki Egyed Zsolt országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatójából. 

A politikus három ponton változtatna a jelenlegi szabályozáson:

 - Letöltendő börtönbüntetést szabna ki a állatorvosi diploma nélkül állatorvosi tevékenységet végzőknek. Erre Egyed szerint többek közt azért volna szükség, mert az illegális kutyaviadalok után a legtöbbször nem szakemberhez kerülnek a sérült állatok, hanem amatőrök próbálják "meggyógyítani" őket - ezzel sokszor csak még több szenvedést okozva nekik.

 - 5-10 év letöltendő szabadságvesztést szabna ki az állatkínzókra. A képviselő rámutatott: A jelenleg érvényes jogszabályok szerint a védtelen állatok legsúlyosabb bántalmazását ismeg lehet úszni  pusztán pénzbüntetéssel. 

 - Felszámolná a sintértelepeket. Az úgynevezett "gyepmesteri telepek" fenntartására fordított pénzt a javaslat szerint a régióban működő, 1%-os adófelajánlásra jogosult civil állatmenhelyeknek csoportosítanák át. Egyed Zsolt úgy véli, itt sokkal jobb helyük lenne az otthontalan állatoknak, mert a "gyepmesteri telepek csak a pusztításról szólnak."

Ez utóbbi javaslatot Pócs János fideszes képviselő azzal az épületes ellenérvvel utasította el, hogy

"a Jobbik mindenkit kasztrálni akar". 

Hogy ezzel igazából mit is szeretett volna mondani a kormánypárti honatya, azt nem sikerült megfejtenünk. 

Egyed Zsolt szerint a mai bizottsági üléseken világossá vált, hogy 

"A Fidesz teljes mellszélességgel kiállt az állatkínzók mellett."