Állítólag Miskolcon nőnek legjobban a bérek

A Fidesz harmadszor is leszavazta a miskolciak béremeléséről szóló jobbikos javaslatot.

Jakab Péter, a jobbikos javaslat előterjesztője, a párt frakcióvezetője keddi tájékoztatóján elmondta, a Jobbik két év alatt háromszor kezdeményezett jogszabályváltozást azért, hogy a bérek – első körben az állami vállalatoknál – legalább a nyugat-magyarországi szintet elérjék Miskolcon és az ország szegényebb régióiban. Az indítványt a Fidesz ismét leszavazta, Kriza Ákos pedig kijelentette: országos rekordot felállítva Miskolcon nőnek legjobban a bérek.

Jakab Péter szerint a polgármester valószínűleg a saját, közel 200 ezer forintos fizetésemelésére gondolhatott, ami jóval több annál, mint amit egy átlag miskolci összesen hazavisz egy hónapban. A Jobbik politikusa bírálta a Fideszt, amiért nem hajlandó szembenézni a dolgozói szegénységgel.

Rámutatott: miközben Székesfehérvár magasabb bérekkel csábítja a miskolciakat, addig Kriza Ákos építményadó kivetésével akar gátat szabni az elvándorlásnak, megadóztatva azokat, akik épp az alacsony bérek miatt kénytelenek elhagyni a várost.

„2010 óta 9 ezren menekültek el a Kriza által rekordszintűnek nevezett bérnövekedés elől, ha pedig Miskolc polgármestere a fizetések rendezése helyett nagyotmondással akarja orvosolni a megélhetési problémákat, akkor ez a tendencia csak fokozódni fog”

- fogalmazta meg véleményét Jakab Péter.