Amerika az évszázad bunyójára készül

A sportág két élőlegendája együtt minimum 200 millió dollárral lesz beljebb, míg azok a magyarok, akik vállalják, hogy vasárnap korán kelnek, vagy szombaton le sem fekszenek, remélhetőleg egy felejthetetlen sportélménnyel gazdagodnak.
 
Valószínűleg nagy show lesz, hiszen már most óriási a felhajtás. Nyilván fontos is lesz a nagy durranás, ugyanis komoly pénzeket áldoztak a Las Vegas-i produkcióra.
 
Az amerikai Mayweather szerződése szerint nem kereshet kevesebbet 120 millió dollárnál, míg Fülöp-szigeteki ellenlábasa Pacman bankszámlája minimum 80 millióval gyarapodhat, bármilyen eredménnyel is zárul majd a gála.
 
Iszonyú összegek, miközben egyik bunyósról sem állíthatjuk, hogy nincs mit a tejbe aprítania.
 
A 38 éves Mayweather, 19 éve tartó karrierje során eddig 47 mérkőzésen lépett szorítóba, 26 ellenfelét ütötte ki, legyőzőre még nem talált. A Forbes magazin szerint eddig körülbelül 420 millió dollárt (112 milliárd forintot) keresett. A magazin összeállítása szerint ő kereste az elmúlt évben (2013. június - 2014. június) a legtöbb pénzt sport tevékenységgel; 105 millió dollárt, mintegy 28 milliárd forintot.
 
Pacquiao (57–5–2, 38 K.O. - T.K.O.), 36 éves, és húsz évvel ezelőtt mutatkozott be a profik között, valamivel kevesebb vagyont halmozott fel eddig. A Forbes szerint 335 millió dollárt öklözött idáig össze, ez valamivel több mint 89 milliárd forint.
 
A vizsgált időszakban pedig 41,8 millió dollárral (11 milliárd forinttal) gazdagodott Pacman.
 
Jellemző ugyanakkor az is, hogy már a meccs előtti mérlegelést is több mint 11 ezren látták a helyszínen. Hogy örülne ilyen nézőszámnak egy magyar labdarúgó meccsen a Csányi vezette MLSZ. Más különlegességgel is szolgált az esemény, hiszen a történelemben először belépőt szedtek a nézőktől, 10 dollárt kellett kicsengetni ahhoz, hogy lássák a két öklözőt. (Az amerikai 66,22 kilóval mérlegelt, míg a filippínónál 65,77 kilogrammot mutatott a mérleg)
 
Ugyanis bejutni a meccsre - az amerikai keményen dolgozó kisemberek számára - gyakorlatilag lehetetlen vállalkozás. Mindössze 1000 jegyet értékesítettek, 1.500 és 10.000 dollár közötti értékben, a Las Vegas-i MGM Grand Hotelben helyet foglaló további 15.000 nézője pedig a kaszinó tulajdonosaiból, promoterekből, szponzorokból és ökölvívókból áll majd.
 
[[nid:167940]]