Antifa-támadás: „Hátulról leütöttek viperával, szétnyílt a fejem”

Antifa-támadás: „Hátulról leütöttek viperával, szétnyílt a fejem”

A rendőrség négy bűncselekményről tud és nyolc sértettje van a támadásoknak.

A támadásra nem is emlékszem, csak arra, hogy a mentősök felkeltenek. Hátulról leütöttek viperával, szétnyílt a fejem, amit a kórházban összevarrtak

- nyilatkozta a Blikknek Dudog László, akit a szombati kitörés napi megemlékezés után támadott meg egy öt fős vélhetően szélsőbaloldali antifa-csoport.

A rockzenész és párja az V. kerületben, a Bank és a Vadász utca sarkánál sétált amikor megtámadták. A véres és brutális támadás során a bal arca bedagadt és felrepedt az arccsontja is. A barátnőjét kétszer is combon szúrták, ő sokkos állapotba került.

Remélem, elkapják mindet, és rájuk rohad a lakat a börtönben

- tette hozzá Dudog László.

A rendőrség négy bűncselekményről tud és nyolc sértettje van a támadásoknak. Az első eset február 9-én történt a Fővám téren: itt három lengyel állampolgárt támadott meg 7-8 fő.

Február 10-én Gazdagréten egy nyolcfős csoport támadott meg egy military ruházatban lévő férfit. Itt is viperával támadtak, és gázspray-vel is lefújták őt.

Még ezen a napon éjszaka egy magyar párt is megtámadtak az V. kerületi Bank utcában, ez volt Dudog Lászlóék esete.

Másnap, február 11-én reggel a Mikó utcában is megtámadtak járókelőket. Ez volt a negyedik támadás.

A rendőrség szerint a szélsőbaloldalinak vélt elkövetők ruházatuk alapján választották ki, hogy kiket vernek meg. Olyanokat támadtak meg, akik szerintük jobboldali beállítottságúnak tűnhettek, például terepmintás ruhadarabokat, fekete ruhákat, bakancsot viseltek, esetleg bomberdzsekit. Az elkövetők egy részét elfogták, külföldi állampolgárok is voltak köztük.