Árvíz: Magyar Péter szerint Orbánék hazudnak az önkéntesek számáról

Árvíz: Magyar Péter szerint Orbánék hazudnak az önkéntesek számáról

Nagyságrendileg jóval többen siettek segíteni a gátakhoz, mint amennyit a kormány közöl - jelezte a Tisza Párt elnöke.

A kormány megint hazudik, mert Orbán Viktor péntek reggel azt állította, hogy "csak 2753 önkéntes dolgozik az árvízi védekezésen", miközben "csak a Tisza Párt" ennél több civil munkáját koordinálja - emelte ki a Tisza Párt elnöke mai közleményében.

Magyar Péter közlése alapján az önkéntesek valós száma több tízezer. De hát honnan is tudná ezt a miniszterelnök, amikor sehol nem összesítik a helyszínen a védekezők létszámát?

- tette fel a kritikus kérdést.

Magyar a Facebook-oldalán azt írta: a korábbi árvizek idején még az önkéntesek nevét és elérhetőségét is összeírták, így kaphattak később emléklapot, "köztük én is". A Tisza Párt hálásan köszöni a több tízezer önkéntes munkáját! Nélkülük a védekezés sehol sem állna - tette hozzá.

A továbbiakban köszönetet mondott az egyéb felajánlásokért is. Mint írta,

volt, aki a Tisza Párton keresztül egy kamion homokot ajánlott fel, volt, aki 1500 homokzsákot, volt aki lapátokat és gumicsizmákat. Volt, aki 300 kiló kolbászt sütött, vagy süteményt, szendvicseket, pogácsát, kávét, vagy több raklap vizet hozott a gátakhoz

- sorolta az EP-képviselő.

Arról is beszámolt, hogy csütörtökön a délegyházi Nomád Kemping és Strand csapata "600 olyan honfitársunknak készített meleg ebédet, akik az árvízi védekezésen dolgoztak, köztük sok hivatásos katonának, akik három napja nem kaptak meleg ételt".

Most éppen szivattyút keresnek a római-parti védekezéshez, ahol éjszaka is legalább 50 "tiszás" dolgozott, és egyre nehezebb a helyzet - fűzte hozzá.

"Köszönjük, hogy ezekben a nehéz napokban egy ilyen csodálatos nemzeti összefogás részesei lehetünk!" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

(Címlapkép: Magyar Péter - Facebook)