Átkeltek az Atlanti-óceánon, hogy hamarabb lássák az új Star Wars-epizódot

Száz San Franciscó-i, New York-i és Las Vegas-i 1300 és 5000 euró (400 ezer és másfél millió forint) közötti összeget fizetett az exkluzív ajánlatért, amely a repülőjegy mellé egy belépőjegyet is kínált a Charles de Gaulle repülőtér közelében fekvő bevásárlóközpont mozijában rendezett premiervetítésre. A Star Wars: Az ébredő Erő című filmet ugyanis Franciaországban már szerdától játsszák, míg Amerikában csak péntektől vetítik a mozik.

"Kezdetektől rajongója vagyok a Star Warsnak, tényleg jó mások előtt látni az új epizódot! Tíz éve várunk erre a filmre, persze, hogy megéri az utazást" - jelentette ki a 32 éves manhattani Matthew Skinner.

Az amerikai rajongó és társai VIP-fogadtatásban részesültek, a repülőtérről külön szállították őket a vetítés színhelyére a Tremblay-en-France párizsi külvárosban lévő üzletközpontba, ahol a filmsorozat híres rohamosztagosainak csapata várta őket. A különleges Star Wars-bemutatóra érkezett néhány rajongó Egyiptomból és Dél-Amerikából is.

A csaknem egynapos utat vállaló Star Wars-őrültek sárga kitűzőt is kaptak az alkalomból, amelynek felirata "a Star Wars első nézőiként" üdvözölte őket.

A Las Vegas-i 37 esztendős Trey Delap úgy fogalmazott: az egyedülálló élmény miatt érdemes volt vállalni az utazást, és bár elég drága volt, nem számít, úgy is ajándéknak tekinti.

Az amerikai Star Wars-rajongók többsége elmondta, hogy néhány napot Franciaországban töltenek a rendkívüli élmény után.

A magyar közönség péntektől láthatja a J. J. Abrams rendezésében forgatott Star Wars: Az ébredő Erő című sci-fit.