444: Az Auchan magyarországi dolgozói soron kívül kaphatnak oltást

444: Az Auchan magyarországi dolgozói soron kívül kaphatnak oltást

A 444.hu értesülései szerint soron kívüli oltási lehetőség nyílik az Auchan Retail Magyarország munkatársai részére, ami a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoporttal való együttműködésüknek köszönhető.

Varga -Futó Ildikó, a cég kommunikációs igazgatója elmondta a lapnak, hogy "az oltások tervezésével, illetve az oltóanyag biztosíthatóságával kapcsolatos döntések meghozatala az Operatív Törzs hatáskörébe tartozik”, vállalatuk pedig „felelős munkáltatóként mindenben együttműködik a honvédelmi tárca illetékeseivel az érintett munkatársai oltásának az oltási tervbe történő beilleszthetősége érdekében".

Az Auchan munkatársainak a cég külön kérdőíves regisztrációt biztosít, ez azonban csak akkor érvényes, ha az adott személy előzőleg regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon is.

A BioNTech alapítói szerint nyár végéig tarthatnak a korlátozások

Sok országban a nyár végéig tarthat a járványügyi korlátozások időszaka az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni védekezésben, de legalább egy évig tart még, mire világszerte sikerül megszerezni az ellenőrzést a kórokozó terjedése felett - mondták a vírus által okozott betegségtől (Covid-19) védő oltások sorában az Európai Unióban elsőként engedélyezett szérumot kifejlesztő BioNTech német biotechnológiai vállalkozás alapítói egy vasárnapi lapinterjúban.

FRISSÍTÉS: szerkesztőségünkhöz a Koronavírus Sajtóközpontja juttatott el egy levelet, melyben azt írják az Auchan munkatársaink soron kívüli oltásáról, hogy "ilyen döntés nem született, a hír tehát valótlan".