700 ezer forintos büntetésre is számíthat, ha rossz átkelőt választ Ausztriába

Az ingázók érdekeinek védelmében tenne intézkedéseket a Jobbik.

Az európai csatlakozásunk egyik legfontosabb fegyverténye, hogy a személyek és az áruk szabad áramlása biztosítva legyen és minél több közvetlen határátkelő nyíljon a tagállamok között, ez a volt történelmi Nyugat-Magyarország ismételt összenövését is biztosítja, hangsúlyozta Dr. Brenner Koloman.

"Miután látnivalóan a Fidesz egyre inkább elszigetelődik a nemzetközi porondon, és mivel a soproni régióból a Jobbikhoz rengeteg megkeresés érkezett, írásbeli kérdéssel fordultam – két nyugat-magyarországi Jobbikos képviselőtársammal, Bana Tiborral és Magyar Zoltánnal együtt – az illetékes miniszterhez, hogyan milyen intézkedést terveznek. Hiszen lehetséges válaszlépés lenne, ha ugyanezen szakaszokon az illetékes szerv kitenné a mezőgazdasági járművel behajtani tilos táblát, mert ezen lassú járművek oly mértékben akadályozzák a forgalmat, hogy rendkívüli módon megnő a baleseti kockázat."

Dr. Brenner Koloman hangsúlyozta azt is, hogy ezzel az intézkedéssel nem az elvándorlást akarja elősegíteni, mert a Jobbik szerint az ingázás lehetősége épp az itthon maradást erősíti, és a tartós kiköltözésnek veszi elejét. Hiszen úgy tesznek szert a magyar munkavállalók magasabb jövedelemre, hogy közben a család továbbra is Magyarországon él, az Ausztriában megszerzett többletjövedelem egy részét pedig biztos, hogy itthon fogják elkölteni.

"Sajnos ilyen helyzetekhez vezet, hogy nincs megfelelő ütemű bérfelzárkóztatás hazánkban," 

fejezte be a sajtótájékoztatót a Jobbik soproni alapszervezetének elnöke.