Az osztrák kancellár elfogadta a koalíciós partner által javasolt alkancellár személyét

Kern folytatni akarja a munkát, ezért elfogadja a javaslatot.

Kern szerint az ország lakosai "egyáltalán nem értenék meg", ha kibújnának a felelősség alól, és a következő négy hónapban nem látnák el a feladataikat.

Sebastian Kurz külügyminiszter, az Osztrák Néppárt (ÖVP) új elnöke Wolfgang Brandstetter igazságügyi minisztert javasolta az alkancellári pozíció betöltésére, a gazdasági miniszteri posztra pedig Harald Mahrert, a néppárti gazdasági államtitkárát jelölte.

Reinhold Mitterlehner eddigi alkancellár a múlt héten jelentette be, hogy lemond minden tisztségéről. Mitterlehner a kisebbik kormánykoalíciós párt, az ÖVP elnöke is volt, továbbá betöltötte a tudományos, kutatási és gazdasági ügyekért felelős miniszteri posztot is az alkancellári megbízatás mellett.

Pókerjátszma zajlik az osztrák alkancellár személyéről

Vita zajlik az új alkancellár személyéről Ausztriában, miután Reinhold Mitterlehner múlt héten lemondott minden tisztségéről. Christian Kern osztrák kancellár vasárnap kijelentette: a két kormánykoalíciós párt között vége az együttműködésnek. Arról is beszélt, hogy minden bizonnyal előrehozott választás lesz még idén ősszel.