Az euróövezetben és az EU-ban is enyhült az építőipari termelés februárban

Az euróövezetben és az EU-ban is enyhült az építőipari termelés februárban

A magyar építőipar viszont 8,5 százalékkal zuhant ugyanebben a hónapban.

Éves összehasonlításban csökkent az euróövezet és az Európai Unió építőipari termelése februárban - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön - számolt be az MTI. Kifejtették:

Éves szinten az euróövezet építőipari termelése 0,4 százalékkal zsugorodott februárban, miután januárban 0,3 százalékos csökkenést regisztráltak.

Az egy évvel korábbihoz képest az EU építőipari termelése 0,6 százalékkal csökkent a januári 0,9 százalékos zsugorodást követően.

Az euróövezetben februárban szezonális kiigazítással 1,8 százalékkal nőtt az építőipari termelés januárhoz képest, amikor 0,2 százalékos bővülést mértek.

Az Európai Unióban ugyancsak 1,8 százalékkal bővült az építőipari termelés februárban havi bázison azt követően, hogy januárban 1,2 százalékos havi zsugorodást jegyeztek fel - írta az Eurostat.

Mindemellett ismeretes, az euróövezetben az infláció 2,4 százalékra olvadt márciusra az Eurostat legfrissebb, szerdán publikált adatai alapján.

Az pedig nemrég a hazai építőiparról lett ismert, hogy jelentősen, 8,5 százalékkal zuhant februárban az előző hónaphoz képest.

(Címlapkép: Sándor Zoltán/Alfahír)