Ilyen egy jó beltéri babahinta (x)

Ilyen egy jó beltéri babahinta (x)

Ha visszagondolunk gyermekkorunkra, szinte mindenki kivétel nélkül szeretett hintázni. Versenyeztünk, hogy ki tudja magát magasabbra hajtani, vagy jobban betekeredni, ki tud belőle mozgás közben messzebbre kiugrani. Amivel akkoriban nem foglalkoztunk, az az, hogy milyen jótékony hatással is van fejlődésünkre a hintázás. Csak az önfeledt szórakozással és a boldogságunkkal voltunk elfoglalva.

Szülővé váláskor viszont már nem csak a mókázás az elsődleges szempont. Fontos tisztában lennünk azzal is, hogy kisgyermekünk fejlődésére milyen jótékony hatással van a hintázás, miként tudjuk vele fejleszteni különböző képességeit.

A hintázás fejleszt

Fejleszti az egyensúlyérzéket, a mozgáskoordinációt, a térben való tájékozódást, stimulálja az agykérget, így fejlesztve a koncentrációt, erősíti az izmokat, a ritmikus mozgás megnyugtat, segít a testkép helyes kialakulásában és nem utolsósorban levezeti felesleges energiákat. És amiből egy kisgyereknek van bőven, az az energia.

Miért jó a beltéri hinta?

Számos esetben nincs lehetőségünk a szabad levegőre kimenni. Befolyásolja az időjárás, a napi teendők és a kisbaba körüli napi rutinok összehangolása. De előfordulhatnak olyan esetek, mint például egy fogzás miatti nyűgös éjszaka vagy megbetegedés, amikor nincs lehetőség lemenni a játszótérre. Sőt! Valljuk be őszintén, elég kevés hinta van a játszótereken és mindig sorba kell állni értük. Ezek kellően nyomós érvek ahhoz, hogy érdemes legyen beszerezni egy biztonságos beltéri hintát a Peekabooshop.hu-tól.

Ha beltéri, akkor Adamo

Az Adamo több mint 15 éve foglalkozik baba és kisgyermek beltéri hinták fejlesztésével. Ezáltal nemcsak megkönnyítik a szülők mindennapjait, de biztosítják a szülők és gyermekek számára a közösen eltöltött minőségi időt is. Különböző méretű, alakú, fekvő, ülő, állványos vagy függeszthető hinták közül választhatsz. Ha nem tudod, számotokra melyik lenne a megfelelő, a Peekabooshop.hu munkatársai készséggel segítenek, akár a tökéletes hinta, akár a tartozékok kiválasztásában.

Fekve hintáztatás

A kisbaba az édesanya pocakjában folyamatosan ring, hintázik. Így az újszülött számára is már az első pillanattól fogva biztonságos, megnyugtató érzést nyújt ez a mozgásforma. Az Adamo fekvő hintái ötpontos biztonsági övvel ellátottak, így kisbabádat a legnagyobb védelemben részesítheted. A fekvő hinta újszülöttkortól kb. 6-9 hónapos korig használható.

A beltéri hintázás lehetősége áldás. Ha úgy érzed, nincs időd meginni egy kávét, olvasni egy könyvet vagy meghallgatni kedvenc zenédet, alkalmat teremt arra, hogy aktív időt tölts el gyermekeddel, és magad is töltődj. Amíg elkortyolod a bögre kávédat, a hinta mellé ülve ringathatod őt. A mozgás és a közelséged is biztonságot nyújt gyermeked számára. Bekapcsolhatod kedvenc zenédet és énekelhetsz. Boldog mosolyok lesznek a jutalmaid. És ha még egy-két tánclépést vagy forgást is megmutatsz, a felhőtlen szórakozás és kacaj mindkettőtök napját bearanyozza.