Bajban Simicska: lefejezik a Hír TV-t

A csatorna kedd délután egy értekezletet tartott, ahol bejelentették Korda Judit eddigi vezérigazgató távozását.

Reggel a valasz.hu nyomán már beszámoltunk róla: távozik a Hír TV-től a hírmagazinok és háttérműsorok főszerkesztője, Rákóczi Péter.

Az alfahir.hu akkori értesülései szerint a csatorna még nagyobb bajba kerülhet, úgy tudtuk ugyanis, hogy órákon belül távozik a csatornától Korda Judit vezérigazgató, a programigazgató, a főrendező, illetve több szerkesztő és rendező is.

Lemondott a vezérigazgató

Információink szerint a csatorna kedd délután egy értekezletet tartott, ahol bejelentették Korda Judit eddigi vezérigazgató távozását, illetve bemutatták Fonyó Károly elnököt is, aki papíron Simicskát váltotta a tulajdonosi poszton - valójában persze továbbra is az üzletember áll a csatorna mögött. Információink szerint a távozó Korda Judit jó kapcsolatot ápolt Simicska Lajossal, a hírcsatorna Fidesszel szembeforduló "volt" tulajdonosával.

Értesüléseink szerint folyamatos változásokra lehet számítani, a csatorna vezetői közül többen már felmondtak, többek pedig a napokban tervezik felmondásukat.

Emlékezetes: a Simicska-Orbán háború eszkalálódása óta rengetegen hagyták ott az oligarcha médiabirodalmát. A tévétől távozott többek közt a Célpont teljes stábja is, nemrégiben pedig a Hír Tv Híradójának főszerkesztője, Mentes Katalin hagyta ott a csatornát.

Mikor a délutáni órákban felkerestük a Hír TV-t, kinevettek minket, és azt kérdezték, honnan szereztük értesüléseinket. Vélhetően tehát a csatorna egyszerű dolgozóit is meglepte, hogy az egész vezetőség távozik, vagy távozását tervezi.