Baji Balázs szakadó esőben is elődöntős 110 gáton

Bajiék selejtezője előtt leszakadt az ég, a szervezők csúsztatták a kezdést, az időjárás nem akart enyhülni.

Már az ezt megelőző első előfutam alatt is elkezdett esni az eső, Bajiék selejtezője előtt viszont valósággal leszakadt az ég, a szervezők csúsztatták is a kezdést, ám hiába vártak, az időjárás nem akart enyhülni, így végül az eredetihez tervezetthez képest némi késéssel, de elrajtolt a mezőny.

Az  idei hollandiai Európa-bajnokságon ezüstérmes magyar atlétát a nehéz körülmények sem tudták megzavarni, aki futamában a második legjobb idővel 13,52 másodperccel ért célba a spanyol Orlando Ortega mögött, összességében pedig holtversenyben a 12. legjobb időt futotta.

"A szöges cipő miatt nem csúszkáltam, azzal nem volt probléma, látni viszont nem sokat lehetett. Ami nehéz volt, hogy sokat kellett pislognom, mert az eső folyt a szemembe. Rengetegszer futottam már, rossz időben is sokszor, ilyen szakadó esőre viszont nem emlékszem. Ennek ellenére nem zavart, csak az volt a fontos, hogy jól fussak"

- nyilatkozta a 27 éves sportoló, aki az MTI-nek elmondta, jó formában van, és a futásával is elégedett.  

"A cél az volt, hogy könnyedén fussak az előfutamban, persze ilyen időben nem lehetett nagyon lazán, kaparni kellett rendesen. Ám jól ment, s ha nem rúgok bele az utolsó gátba, akár nyerhettem volna."

A szám elődöntőjét magyar idő szerint szerdán 1:40-től, a finálét pedig 3:45-től rendezik meg.