Kompolt polgármestere azt állítja azért él fényűző életet, mert sokszor nyert a lottón

Kompolt polgármestere azt állítja azért él fényűző életet, mert sokszor nyert a lottón

Egy Heves megyei település, Kompolt polgármesterét gyakran támadják fényűző életvitele miatt. Balázs Zoltán a Blikknek adott interjújában arról beszélt, hogy csupán arról van szó, hogy gyakran nyer a lottón

A 2200 fős polgármestere az utóbbi időben azzal borzolta a kedélyeket, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott kompolti öltözőfelújításra 38 millió forint jutott, ebből 10 százalékos önrészt az önkormányzat fedezett. A helyiek közül sokan azt gyanítják azonban, hogy nem költöttek rá ennyit, mondván, rossz minőségű anyagokat használtak. A Blikk szerint már feljelentés történt, az ügyben ugyanis ismeretlen tettes ellen nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága.

Bár a helyiek elismerik, hogy Balázs László vezetése alatt a falu sokat fejlődött, de nem értik, hogy tud ennyire drága autókkal járni a polgármester, akinek az életvitelét is sokan túlzónak ítélik. Egyszer például felbukkant egy fotó, amelyen a polgármesternek a születésnapján egy meztelen nőn tálalták fel a tortáját.

A településvezető a Blikk kérdésére azt mondta, hogy soha egyetlen fillért nem vett ki a közösből, a támadások mögött pedig egy minden fejlesztést támadó szűk kör áll. A polgármester azt mondta, 400 ezer forintot keres havonta, a régi Volkswagen-jét ugyan egy menő BMW-re cserélte, de eladott egy családi házat is, valamint mostanában a szerencse is mellé állt.

„A skandináv lottón háromszor volt hatosom, az ötös lottón kétszer négyesem, és sikerült már a Joker-telitalálat is. Tavaly több tízmillió forintot nyertem.”