Nagyon furcsa hitelt kapott az új miniszter fiának cége attól a banktól, amit épp a politikus felügyelt

189 millió, pedig a fedezet nem is az övé.

A cégbirodalom , ami Bártfai-Mager volt férjéhez, Balogh Sándorhoz kötődött, több száz millió forinttal károsította meg az államot, a bejegyzett cégek többsége zavaros körülmények között megszűnt vagy elköltözött. A cégek jelentős része épp abban a közeli lakóparkban kötött ki, ahol a leendő miniszter neve most eltűnt a kapucsengőről.

A G7 most azt írja, Bártfai-Magert nemcsak a kapucsengőn szereplő neve kapcsolja volt férje cégbirodalmához, hanem egy nagyon komplex, és legalább annyira furcsa hitel is.

A Balogh és Bártfai-Mager közös fiának tulajdonában álló Globofood Kft. tavaly év végén 189 milliós hitelt kapott a B3 takaréktól, miközben a cég három év alatt összesen 12 milliós bevételt ért el.

A kölcsön fedezetét ráadásul két olyan lakás hasznosításából származó bevétel adja, amelyek a rózsadombi lakóparkban találhatóak - ezek a lakások nem is a Globofood, hanem az Erste Bank tulajdonában állnak.

Mindez elég életszerűtlen, ráadásul a hitel olyan szektorból érkezett, amelyet a kormányzat részéről épp Bártfai-Mager felügyelt. Az új miniszter ugyanis korábban, 2016 júliusától a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosként a takarékok integrációjáért is felelt.

Bártfai-Mager szerint a hitelhez neki semmi köze nincs.