Bayer Zsolt gyűlölködése miatt eljárás indult ellene

Bayer Zsolt gyűlölködése miatt eljárás indult ellene

Már a Médiatanácsnak is eljárást kellett indítania a Fidesz 5-ös számú Fidesz párttagkönyvének tulajdonosa ellen. Ennek oka, hogy kiirtandó féregnek, páviánnak nevezett bevándorlókat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság bejelentés alapján vizsgálta a Bayer Show egyik márciusi adását. A hatósági ellenőrzés alapján a műsorszámban elhangzott, bevándorlókra tett kijelentések kapcsán felmerült a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezés megsértése, ezt vizsgálja a Médiatanács a Hír TV Zrt.-vel és a Karc FM Média Kft.-vel szemben indított közigazgatási hatósági eljárásban – írta az NMHH közleményében.

Már a Médiatanácsnak is muszáj eljárást indítania

A Telex erről szóló cikkében részletezi is az adásban elhangzottakat. Műsora elején a fideszes propagandista Bayer két videofelvételt játszott le a közönségének, amelyeken állítása szerint nyugat-európai bevándorlók követnek el bűncselekményeket nyugat-euróapiak ellen. A videókról részleteket nem osztott meg a műsorvezető, az sem derült ki, hogy konkrétan hol készültek ezek, valóban bevándorlók követik-e el a cselekményeket.

De ez nem meglepő, Bayer önmagára nézve soha semmilyen újságírói normát nem gondolt betartandónak.

Bayer szerint ő mindennapos kis pillanatfelvételeket mutatott be Nyugat-Európából. Az első felvételen egy férfi üt meg egy szőke hajú nőt az utcán.

„Kiirtandó féreg”

– reagált Bayer a videóra, majd azt a kommentárt fűzte hozzá, hogy

„ezeket ma Nyugat-Európában dédelgetik, szeretgetik”.

Később Bayer még lepáviánozott néhány fekete férfit.

(Címlapkép: Bayer Zsolt a Parlamentben - Béli Balázs/Alfahír)